Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτην αγορά του eCommerce μπαίνει η Entersoft - Εξαγορά της Wedia

Στην αγορά του eCommerce μπαίνει η Entersoft – Εξαγορά της Wedia

Την είσοδό της στο κλάδο του eCommerce ανακοίνωσε σήμερα η Entersoft A.E. μέσω της εξαγοράς του 100% της Wedia E.Π.E. η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2021 έναντι 500.000 ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι η πλήρης υποστήριξη μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με αξιοποίηση του eCommerce, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναγκαία λογισμικά της εφοδιαστικής
αλυσίδας σε omnichannel επίπεδο.

Η εξαγορά της εν λόγω εταιρείας, τα έσοδα της οποίας ανήλθαν στα 1,4 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της Entersoft.

H Wedia είναι εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη απαιτητικών Web και eCommerce εφαρμογών, καθώς και υπηρεσιών digital marketing, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού. Μέχρι σήμερα στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεσαίες και μεγάλες εταιρείες όπως οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, EUROLIFE FFH, MARKETING GREECE, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, LEASEPLAN, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, ICAP ΑΕ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και άλλες.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής
της Entersoft η οποία μετά την εξαγορά της Optimum έναντι 5,1 εκ. ευρώ και την ενίσχυση του τομέα software για Logistics, έρχεται να ενισχύει δυναμικά τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της στον τομέα της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

«Για πρώτη φορά ένας οργανισμός μπορεί να καλύψει συνολικά, με δικά του προϊόντα και υπηρεσίες, όλη την εμπειρία ενός καταναλωτή (customer journey), από την καμπάνια προώθησης προϊόντων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής (business transaction), συνδυάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες User Experience, eCommerce, Logistics, CRM Analytics. και Digital Marketing» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι η Entersoft ήδη από όταν ανακοίνωσε την είσοδό της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. – τον Μάρτιο του 2020, είχε γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να αναπτυχθεί μέσω εξαγορών εταιρειών που θα «ταιριάζουν» με τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρει, οριοθετώντας το στόχο της εξαγοράς πλειοψηφικών ποσοστών σε έως πέντε εταιρείες.

Όπως είχε διευκρινιστεί τότε, οι εν λόγω ενέργειες θα συνέβαλαν ώστε η Entersoft να πρωταγωνιστήσει στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης, αλλά με ισχυρό momentum ανάπτυξης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους της Computer Logic το 2002, σήμερα απασχολεί πάνω από 270 εξειδικευμένα στελέχη και επιστήμονες πληροφορικής και διαθέτει τρεις θυγατρικές σε τρεις χώρες και περισσότερους από 3.500 πελάτες σε 21 χώρες.

Βάσει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2020 της Entersoft, σε επίπεδο ομίλου είχε έσοδα 11,61 εκατ. ευρώ έναντι 10,64 εκατ. πέρυσι (+9,1%), ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,15 εκατ. ευρώ, έναντι 1,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+108%).

Νίκη Παπάζογλου

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ