Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠρος σημαντική υπερκάλυψη οδεύει το ομόλογο της Motor Oil

Προς σημαντική υπερκάλυψη οδεύει το ομόλογο της Motor Oil

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Προς σημαντική υπερκάλυψη οδεύει το ομόλογο έως 200 εκατ. ευρώ της Motor Oil του οποίου οι εγγραφές ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα στις 16:00 μ.μ. Κύκλοι της αγοράς τόνιζαν χθες ότι πιθανότατα η υπερκάλυψη ίσως φτάσει και τις τρεις φορές, οπότε το ομόλογο να κλειδώσει στο ανώτερο σημείο, δηλαδή στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ η «μάχη» θα δοθεί στη διαμόρφωση του επιτοκίου. Θυμίζουμε ότι το επιτόκιο έχει οριστεί από το 1,9% έως 2,30%, οπότε μένει να δούμε που θα διαμορφωθεί τελικώς, με όλες τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να τονίζουν ότι θα είναι πιο κοντά στο κατώτερο όριο.

Πάντως, η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και του λεγόμενου retail είναι σημαντική και ίσως τελικά εκπλήξει με το βαθμό των πονταρισμάτων. Παράλληλα, δυναμική είναι και η παρουσία θεσμικών χαρτοφυλακίων αλλά και ασφαλιστικών και άλλων ταμείων ξένων χωρών που «χτυπούν» τέτοια επενδυτικά προϊόντα. Γενικά, αυτή η έκδοση της Motor Oil θεωρείται ένα ομόλογο συντηρητικού προφίλ με περιορισμένο ρίσκο, κάτι ασφαλώς που χαρακτηρίζει και τον όμιλο.

Θυμίζουμε πως η τιμή διάθεσης είναι στα 1.000 ευρώ εκάστη ομολογία, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 24 Μαρτίου. Eίναι το πρώτο ομόλογο που εκδίδεται το 2021 και θα εισαχθεί στο Χ.Α., με την εταιρεία να ανοίγει την αυλαία για φέτος, χρονιά που όπως φαίνεται ίσως έχουμε πολλαπλές παρόμοιες εκδόσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ