Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΠου θα κλειδώσει ο νέος κατώτατος μισθός

Που θα κλειδώσει ο νέος κατώτατος μισθός

Παράταση για την επόμενη εβδομάδα πήρε η ανακοίνωση της απόφασης για τον νέο κατώτατο μισθό. Σημειώνεται πως η καταληκτική ημερομηνία της ανακοίνωσης ήταν σήμερα 10/3, ωστόσο η κυβέρνηση το μετέθεσε καθώς δεν επιθυμεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα, από την τραγωδία στα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, ο κατώτατος μισθός φαίνεται να «κλειδώνει» κοντά στα 770 ευρώ μεικτά και περίπου 655 ευρώ καθαρά.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, αναμένεται να συμπαρασύρει μαζί του και μια σειρά επιδομάτων, όπως το βοήθημα ανεργίας για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, το βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας, ειδικά εποχικά βοηθήματα για μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμους, δασεργάτες κ.ά., η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, οι ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, η παροχή διαθεσιμότητας, η αποζημίωση των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η αποζημίωση για τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κ.ά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ