Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του debate

Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του debate

Για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων τους μίλησαν στο MEGA, στον απόηχο του χθεσινού debate, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης..

Ο κ. Κατσαφαδος μίλησε για τις υποκλοπές και την ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως εξήγησε, «δεν ακούσαμε τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη και τους όποιους άλλους επειδή έχει να κάνει με το απόρρητο και όλη τη διαδικασία που υπάρχει γύρω από τις παρακολουθήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο μπορούμε να υπερβούμε τις διαδικασίες».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Εφόσον ο αρμόδιος εισαγγελέας υπέγραψε στο να γίνει παρακολούθηση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που άλλαξε τη διαδικασία και από δύο υπογραφές εισαγγελέων περάσαμε στη μία και η ΝΔ ήρθε και το άλλαξε γιατί θεωρούσαμε ότι ήταν λάθος».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ερωτώμενη αν οι υποκλοπές φέρνουν πιο κοντά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολίασε:

«Η ερώτηση για τις υποκλοπές ήταν το βατερλό του κ. Μητσοτάκη στο χθεσινό debate. Δεν είναι μόνο τι είπε η PEGA και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ζητούμενο είναι αν θα πάνε φυλακή αυτοί που έστησαν το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Όποιος θέλει λοιπόν, να κάνει συζητησείς για συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ας το ξανασκεφτεί. Φυσικά και είναι πιο κοντά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών».

Με τη σειρά του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, παραδέχτηκε ότι «πράγματι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται κοντά σε θέσεις που εμείς έχουμε εδώ και πολύ καιρό. Όμως η διαφορά μας είναι ότι εμείς ό,τι λέμε το κάνουμε».

Ερωτώμενος αν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα βήμα πίσω για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη με ένα από τα δύο κόμματα απάντησε: «Θα κάνουμε ένα βήμα πίσω σε θέματα που θα τεθούν επί τάπητος πάνω στο πρόγραμμα αλλά όχι σε δύο πολιτικούς αρχηγούς που υποβάθμισαν την ποιότητα της ζωής μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ