Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοια είναι η Beta CAE Systems από τη Θεσσαλονίκη που εξαγοράζεται από...

Ποια είναι η Beta CAE Systems από τη Θεσσαλονίκη που εξαγοράζεται από κολοσσό των ΗΠΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας λαμβάνει σάρκα και οστά, καθώς η ελληνικών συμφερόντων Beta CAE Systems, με παραγωγική έδρα στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης (κεντρική φωτό), εξαγοράζεται από τον αμερικανικό κολοσσό λογισμικού Cadence Design Systems έναντι 1,24 δισ. ευρώ, όπως γνωστοποιήθηκε χθες μέσω του Reuters.

Η Beta CAE Systems ιδρύθηκε το 1999 και έχει εξελιχτεί σε μια από τις πλέον πρωτοπόρες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, δραστηριοποιούμενη σε τεχνολογία αιχμής, έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίες βιομηχανίες αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής, όπως Honda, General Motors και Lockheed Martin ενώ έφτασε μέχρι και τη NASA. Στον μακρύ κατάλογο των πελατών φιγουράρουν όλες οι γνωστές βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων, αεροσκαφών, τραίνων, αγωνιστικές ομάδες (Formula1), ναυπηγεία, χημικές βιομηχανίες, γενικής μηχανολογίας, πανεπιστημιακά ιδρύματα και πλήθος άλλων φορέων.

Από το 2016 λόγω του ευρύτερα «εχθρικού» προς την επιχειρηματικότητα κλίματος στην Ελλάδα με αποκορύφωμα τα capital controls και την κρίση αξιοπιστίας για τα assets της χώρας, η νομική έδρα της μεταφέρθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας, όπως η παραγωγική μονάδα παραμένει στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πλέον έχει γίνει ένας διεθνής όμιλος με πολλές θυγατρικές μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία κ.α.

Κάνει κύκλο εργασιών 90 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει λύσεις προσομοίωσης που επιτρέπουν στις βιομηχανίες να ελέγχουν πριν από το στάδιο της παραγωγής κρίσιμα στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριφοράς κινητήρα, μείωσης θορύβου και αεροδυναμικής. Διαδικασίες άκρως απαραίτητες για την πρόληψη κινδύνων και μείωσης κόστους, εξού και το πελατολόγιο που αποτελείται από βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων, αεροσκαφών, τρένων, αγωνιστικές ομάδες (Formula1), ναυπηγεία, χημικές βιομηχανίες, γενικής μηχανολογίας κ.λπ.

Ποια είναι η Cadence Design Systems

Ο αμερικανικός όμιλος λογισμικού Cadence Design Systemsεδρεύει στην Καλιφόρνια και είναι εισηγμένος στο Nasdaq, ενώ κάνει τζίρο 4 δισ. δολάρια και απασχολεί πάνω από 11 χιλ. εργαζόμενους. Η αμερικανική εταιρεία θα καταβάλει το 60% του τιμήματος, περίπου 744 εκατ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.

Το Cadence Design Systems είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό τσιπ υπολογιστών, βοηθώντας τους κατασκευαστές τσιπ να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να σχηματίσουν πολύπλοκα κυκλώματα. Αλλά τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ανοιχτεί σε λογισμικό σχεδιασμού για μεγαλύτερα συστήματα, από πλακέτες κυκλωμάτων μέχρι αεροπλάνα.

Οι πελάτες της Cadence είναι οι πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, που προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα από τσιπ σε συστήματα, χημικά έως φάρμακα και προδιαγραφές έως κατασκευή για τις πιο δυναμικές εφαρμογές της αγοράς, όπως υπολογιστές υπερκλίμακας, επικοινωνίες 5G, αυτοκίνητα, κινητά, αεροδιαστημική, καταναλωτικές, βιομηχανικές και βιοεπιστήμες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ