Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠέτρος Παππάς: Δημιουργεί παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία χύδην ξηρού- Εγκρίθηκε η εξαγορά...

Πέτρος Παππάς: Δημιουργεί παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία χύδην ξηρού- Εγκρίθηκε η εξαγορά της Eagle Bulk

Τη συμφωνία για τη συγχώνευση με την Star Bulk Carriers, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ενέκριναν οι μέτοχοι της Eagle Bulk Shipping Inc.

Η Eagle Bulk δήλωσε ότι περίπου το 65% των μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία ενέκρινε την πρότασης συγχώνευσης και το 96% των ψήφων που δόθηκαν τάχθηκε υπέρ της έκδοσης μετατρέψιμων μετοχών.

Η εξαγορά όλων των μετοχών θα καταστήσει την Star Bulk Carriers τον μεγαλύτερο εισηγμένο στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτη bulkers στον κόσμο, με στόλο 169 πλοίων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Eagle θα λάβουν 2,6211 κοινές μετοχές της Star Bulk για κάθε κοινή μετοχή της Eagle που κατέχουν.

Σχολιάζοντας τη συγχώνευση, ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, δήλωσε: «Η συγχώνευση της Star Bulk και της Eagle θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου με έναν μεγάλο, διαφοροποιημένο στόλο εξοπλισμένο με scrubber. Θα αξιοποιήσουμε τις τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες διαχείρισης του στόλου των εταιρειών για να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση, να επιτύχουμε τους στόχους μας για την ασφάλεια και το περιβάλλον και να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες κερδών. Με έναν καλά κεφαλαιοποιημένο ισολογισμό, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε ισχυρές αποδόσεις μετρητών στους μετόχους, ενώ επενδύουμε σε τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών, καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ