Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός: Όταν κάνει πέναλτι κερδίζει!

Ολυμπιακός: Όταν κάνει πέναλτι κερδίζει!

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπουν στη μεγάλη μάχη κόντρα στη Φιορεντίνα, την προσεχή Τετάρτη 29/05 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποκλειστικό σκοπό να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους θέλουν να έχουν – έστω ένα μικρό – προβάδισμα, επειδή ο αγώνας θα γίνει στην Ελλάδα.

Από μόνο του βέβαια αυτό το δεδομένο δεν λέει κάτι καθώς η ιταλική ομάδα είναι απολύτως ανταγωνιστική, με ποιοτικές μονάδες. Πριν από τις σπουδαίες αναμετρήσεις, οι αναλύσεις έχουν πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον και είναι αυτή η ώρα που αξίζει να αξιολογήσει κανείς τα στοιχεία των δύο φιναλίστ. Πολύ απλά διότι αποκαλύπτουν τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού προφίλ της κάθε ομάδας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εφέτος έχει παραχωρήσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 12 πέναλτι σε Ελλάδα και Ευρώπη! Οι παίκτες του, δυστυχώς για την “ερυθρόλευκη” άμυνα το έχουν…εύκολο, με αποτέλεσμα να στέλνουν τους αντιπάλους στην άσπρη βούλα.

Είναι απίθανο, όμως ο Ρέτσος έχει υποπέσει σε πέντε (τρία στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα), από ένα οι Κάρμο-Φρέιρε (στην Ευρώπη) και συνολικά πέντε οι Καμαρά-Πορόζο-Ιμπόρα-Μπιανκόν-Ρίτσαρντς (στο πρωτάθλημα), σύνολο 12 πέναλτι!

Αυτή η συνθήκη έχει ως αποτέλεσμα ο Τζολάκης να έχει παίξει σε 15 παιχνίδια (10 στο πρωτάθλημα και πέντε στην Ευρώπη) και από αυτά, στα πέντε να έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να του εκτελούν πέναλτι.

Δεν λες πως είναι ό,τι καλύτερο, την ίδια ώρα πάντως είναι εντυπωσιακό ότι όποτε συμβαίνει, ο Ολυμπιακός φεύγει νικητής!

Στο εκτός έδρας 6-1 με τη Μακάμπι, στο 3-2 με τη Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, αλλά και στο τρομερό 4-2 με την Άστον Βίλα στο Μπέρμπινγχαμ, όπως και στο 3-2 με την Κηφισιά, αλλά και στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που ήταν σαν νίκη, καθώς χάρισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στα πέναλτι ο Ολυμπιακός πέρασε τη Φενέρμπαχτσε στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, με τον Τζολάκη πρωταγωνιστή.

Από τη σκοπιά που έχει να κάνει με τα…γούρια, ο Ολυμπιακός “χρειάζεται” λοιπόν ένα εις βάρος του πέναλτι στον τελικό. Μοιάζει με αστείο όμως η στατιστική στη σεζόν αυτό δείχνει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ