Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕπίσκεψη αντιπροσωπίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα ναυπηγεία ONEΧ στην Ελευσίνα

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα ναυπηγεία ONEΧ στην Ελευσίνα

Επίσημη αντιπροσωπία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, συνοδεία εκπροσώπων της πρεσβείας του βασιλείου στη χώρα μας, επισκέφτηκε χθες το πρωί τα ναυπηγεία ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα. 

Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα, υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου ONEX πραγματοποίησαν παρουσίαση αναφορικά με τις προοπτικές στη νέα εποχή των Ναυπηγείων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την προσθήκη των νέων, υπερσύγχρονων δεξαμενών Panamax και Aframax στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας αλλά και τις επικείμενες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς, ενεργειακούς και αμυντικούς κόμβους στην κρίσιμης σημασίας περιοχή της Μεσογείου. 

Το «παρών» στα ναυπηγεία Ελευσίνας έδωσαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, Αντώνης Οικονόμου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕ Μισαήλ Παπαδάκη και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ συζητώντας για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του παρόντος νομικού πλαισίου και ευρύτερων θεσμικών παρεμβάσεων αναφορικά με τον κλάδο, με στόχο τη βέλτιστη προστασία επενδυτών και φορολογούμενων. 

Ο γγ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Οικονόμου τόνισε: «Είναι το πρώτο ναυπηγείο της χώρας που επισκέπτομαι, θέλοντας να διαπιστώσω από κοντά τις παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ δήλωσε: «Πριν από πέντε χρόνια κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πόσο μακριά θα φτάναμε. Σήμερα τα ναυπηγεία ΟΝΕΧ είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα και ο Όμιλος ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της.Η σημερινή επίσκεψη επίσημων εκπροσώπων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και ευελπιστούμε να αποτελέσει την εκκίνηση μιας δυναμικής συνεργασίας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ