Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι φιλοδοξίες της Πειραιώς

Οι φιλοδοξίες της Πειραιώς

Εξαιρετικά φιλόδοξο θεωρούν τραπεζικές πηγές, το business plan της τράπεζας Πειραιώς. Ο πήχης που εμφανίζει η τράπεζα είναι εξαιρετικά υψηλός, δεδομένων των εγγενών δυσκολιών.

Όπως εξηγούν στο finupnews οι ίδιες πηγές, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή στα NPL’s και ο στόχος μείωσης τους στο 9% δεν θεωρείται εφικτός. Υπολογίζεται ότι μετά την ΑΜΚ η τράπεζα ίσως καταφέρει να τα μειώσει στο 17%.

Και τούτο με την προϋπόθεση να «τρέξει» ο «Ηρακλής 2», τη στιγμή που δεν έχει κλείσει ακόμη ο «Ηρακλής 1». Επίσης, η μείωση των NPE’s είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα επίπεδα που το επιχειρηματικό πλάνο της Πειραιώς έχει προσδιορίσει.

Το ΤΧΣ αναμένεται να συμμετάσχει με 300-400 εκατομμύρια, εάν θεωρηθεί ότι η ΑΜΚ θα είναι περίπου στο 1 δις και αναμένεται να επισυμβεί περί τα μέσα Απριλίου.

Επίσης εντός του καλοκαιριού αναμένεται νέος νόμος, ενδεχομένως πιο χαλαρός, για την επιλογή διοικητικών πόστων του Ταμείου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Ο SSM από την πλευρά του έχει στο πλάνο του την άσκηση πίεσης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκειμένου να μειωθούν σε μονοψήφιο ποσοστό τα NPL’s τα δύο επόμενα χρόνια. Εξετάζει, εάν οι στόχοι επιτευχθούν, το ενδεχόμενο εξαγοράς μεριδίων από πλευράς του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

Η προϋπόθεση, όπως προαναφέραμε, είναι να ελαχιστοποιηθούν τα κόκκινα δάνεια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ