don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι προειδοποιήσεις της JPMC, η UBS για την Ελλάδα, ένας χρόνος… Ουκρανία, το άλμα των τραπεζών, ιστορικά υψηλά για Autohellas, η αρμάδα του Λάμπρου και η ΑΕΚ και Macquarie για Deutsche Telekom;

*Ήταν λίγο πριν τις 19.30′ -όταν στο μέσο συζήτησης για το… αδιόρθωτο Χρηματιστήριο Αθηνών- ένας εκ των αναλυτών… κοκάλωσε για να ψελλίσει μετά από μία σύντομη ανάσα… νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ. Στην Αντιόχεια το επίκεντρο.

*Είχε κυκλοφορήσει-από νωρίς- και το άλλο για την έφεση του Δημοσίου να μην καταβληθεί αποζημίωση σε συγγενείς θύματος της φωτιάς-τραγωδίας στο Μάτι. Τέσσερα χρόνια μετά και όμως το σύστημα καθεύδει, κωλυσιεργεί, ευθύνες σε ουδένα… Σε άλλο “μέτωπο” της παλιάς Folli-Follie… πέντε χρόνια μετά… Σε αντιδιαστολή: fast track απόφαση του Αρείου Πάγου για τους servicers, ευνοϊκή για τους διαχειριστές… Πείτε μου τώρα εσείς, αν και η DeA είναι κυρίως οικονομικού προσανατολισμού, πως να τα περάσεις χωρίς-έστω- μία αναφορά, ένα σχόλιο.

*Την Παρασκευή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και όμως στις αγορές τα περισσότερα μεγέθη έχουν επανέλθει στην περίοδο που λιγοστοί έδιναν βάση στις προειδοποιήσεις της CIA, με αφορμή την μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων από τον Β’ ΠΠ. Οι “αγορές” (δηλαδή τα πανίσχυρα funds με aum πολλαπλάσιο του ΑΕΠ των ΗΠΑ) ενεργούν προσβλέποντας στην “επόμενη ημέρα”. Προεξοφλούν πως τελικά η οικονομία των ΗΠΑ θα αποφύγει την ύφεση, ότι η Ευρωπαϊκή έστω και οριακά θα είναι θετική, ότι η Κινεζική θα επανέλθει στον πρότερο ρυθμό. Είναι τώρα όμως, που η JPMC προειδοποιεί πως επικρατεί υπερβολική αισιοδοξία. Η δε Morgan Stanley κάνει λόγο για κερδοσκοπική φρενίτιδα που βασίζεται σε προεξόφληση παύσης μίας πολιτικής της Fed, που δεν θα επιβεβαιωθεί.

*Ήταν και η… καμπάνα από τον Ολι Ρεν, πως η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο. Προφανώς, πλην ελαχίστων, ουδείς νουνεχής ήλπιζε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα σταματούσε με τις επιπλέον 50 μ.β τον Μάρτιο. Η DeA έχει “κυκλώσει” τις συνεδριάσεις της ΕΚΤ στις 4 Μαΐου, στις 15 Ιουνίου με ακραία της 27 Ιουλίου. Μετά πηγαίνουν για διακοπές, αλίμονο… Πρακτικά αυτό σημαίνει κόστη χρήματος ακόμη και 150 μ.β ακριβότερο από το τρέχον (βασικό επιτόκιο).

*“Ταύρος” για την Ελλάδα η UBS, με τον ελβετικό οίκο να εκτιμά πως μπορεί να εκπλήξει θετικά και το 2023. Θετικό σήμα για τράπεζες, ομόλογα κ.α. περιουσιακά στοιχεία. Ολόκληρη αναφορά για τα “κρατικά ομόλογα” και τα “ασφάλιστρα κινδύνου” (συγκριτικά για τα ελληνικά σε σχέση-κυρίως- με τα ιταλικά) είχε χθες-από νωρίς το πρωί- η στήλη. Όσοι πιστοί, έκαναν “ταμείο” αργότερα στις 17.15′ με τον Τραπεζικό Δείκτη με νέο άλμα 5,34% στις 911,32 μονάδες. Η μέχρι και χθες αντίσταση στις 903 να δούμε εάν σήμερα έως Παρασκευή μπορεί να αποτελέσει στήριξη. Όπως και την Παρασκευή, έτσι και χθες δεν… αγοράζαμε εγώ και εσείς, αλλά μεγάλα παιδιά με χοντρά πορτοφόλια. Υπολογίστε, πως ένας διαχειριστής αμερικανικού fund αγοράζει με όρους ισοτιμίας δολαρίου/ευρώ. Μόνο σε Alpha Bank, Πειραιώς έγινε τζίρος 36 εκατ. ευρώ. Mytilineos vs Motor Oil και το bet καλά κρατεί. Στα 25,46 και 25,30 ευρώ αντίστοιχα, ποιος θα περάσει πρώτος το 30άρι. Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες, που σε άσχετο χρόνο είχαμε αναφέρει. Αποτίμηση εισαγωγής της Mytilineos στον FTSE100 στα 4 δισ. (τρέχουσα στα 3,64 δισ.) και της Mytilineos πάνω από τα 3 δισ. (τρέχουσα στα 2,80 δισ.).

*Στα… ψιλά πέρασε η παραίτηση του Πάνου Κυριακόπουλου από μέλος του δ.σ της ΗΛΕΚΤΩΡ. Στην θέση του ο Γιώργος Φιρφιλιώνης. Σωστά θυμίζει το DarkRoom (newmoney) πως ο πρώτος ήταν ένα από τα τρία στελέχη (μαζί με Γιώργο Τριανταφύλλου και Γιώργο Προυσανίδη) που είχαν ενταχθεί στο δ.σ μετά το deal με τη Motor Oil. Μήπως η παραίτηση συνδέεται με την εξαγορά-από τη Motor Oil- της Thalis Es-ανταγωνιστή της ΗΛΕΚΤΩΡ- ;

*Και τυπικά, πλέον, ο Χρήστος Παναγιωτακόπουλος στο “τιμόνι” της ΤΕΡΝΑ. Η αποχώρηση του από ceo της ΑΚΤΩΡ-προ μηνών- είχε σταθεί αφορμή για… ντόμινο.

*Σε ιστορικά υψηλά η μετοχή της Autohellas, στα 12 ευρώ. Ανατρέχοντας στο autohellas.gr/ενότητα “ιστορικό” διαβάζει κάποιος, ότι το 1966 ο αείμνηστος Θεόδωρος Βασιλάκης υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για αντιπροσώπευση της Hertz στην Κρήτη, με αρχικό στόλο 6 VW. Ιδρύεται η Th. Vassilakis. Επίσης: το 1998 ανανεώνεται η σύμβαση franchise με την Herz Corporation για άλλα 26 χρόνια, δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023. Εάν μας λέει κάτι αυτό. Ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πλέον αποτιμάται στα 580,6 εκατ.

*Αύριο ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα η Ideal Holdings, η αγορά προεξοφλεί με άνοδο 5,68% το “χαρτί” στα 3,91 ευρώ για την αρμάδα του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου. Η μεγάλη αγάπη του-η ΑΕΚ- έχασε καθαρά στην Τούμπα από τον ψυχωμένο ΠΑΟΚ, η άλλη του “τρέχει” για πρωταθλητισμό από τώρα. Έρχονται συγκλονιστικά play offs, προδικάζει ο Αντώνης Κατσαρός. Στο χρηματιστηριακό “γήπεδο” η κατάσταση είναι πολύ πιο απλή, στα 4,5 η μετοχή και βλέπουμε…

*Και τυπικά Intracom Properties, με την αγορά να περιμένει το επόμενο (δεύτερο) deal.

*3Α κοινή και προνομιούχος, ότι θες ακούς περί οχηματολογίας. Έτσι όπως το πάνε και… Κλωνατέξ.

*Με τέτοιες συναλλαγές, συνακολουθα έσοδα και κέρδη, συν το “ταμείο” των 60 εκατ. plus η ΕΧΑΕ θα “κολλήσει” με πελάτη της Morgan Stanley.

*Μου το είπαν χθες, δεν του έδωσα και πολύ σημασία αλλά… το Macquarie ενδιαφέρεται για την Deutsche Telekom. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ το Βερολίνο να εκχωρεί τα telekoms σε mega fund, ακόμη και αυστραλιανών συμφερόντων. Ωστόσο η πηγή επέμενε, συνεπώς… Όμως, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τι θα μπορούσε να συμβεί ως αλληλουχία εξελίξεων. Σωστά, για αυτό ας το κρατήσουμε…   

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask