Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Τουρκία "κάτω από...

Ν. Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Τουρκία “κάτω από το χαλί”

«Δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρει πως στη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου «υπήρξε όντως διαφοροποίηση, παρά το πολύ καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί κατά τις συνομιλίες μου». Κάθε πλευρά εξέφρασε τις θέσεις της, τόσο κατά τις συνομιλίες, όσο και δημοσίως. Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξα τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι εξάλλου γνωστές. Ήταν εμφανές ότι δεν υπάρχει σύγκλιση σε αρκετά ζητήματα», όπως επισημαίνει.

Ωστόσο, τονίζει ότι στόχος της επίσκεψής του ήταν η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία με την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο να είναι δύσκολη και ότι προϋπόθεση είναι η Άγκυρα να αρχίσει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.

Τέλος, σημειώνει πως ο ίδιος και ο κ. Τσαβούσογλου θα επιδιώξουν να συναντηθούν ξανά στην Αθήνα, προκειμένου να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες και για μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ