Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Κυρ. Πιερρακάκη με την Patrizia Nanz, πρόεδρο του European University Institute

Συνάντηση Κυρ. Πιερρακάκη με την Patrizia Nanz, πρόεδρο του European University Institute

Με τη συνάντηση του με την Patrizia Nanz, πρόεδρο του European University Institute ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ιταλία ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει σε ανάρτηση του με την κυρία Νanz “συζητήσαμε για τη φιλοσοφία, τους στόχους και το έργο του Ινστιτούτου, αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών με τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας», ενώ οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις των Ιστορικών Αρχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι «μια κιβωτός ιστορικού και πολιτικού πλούτου, που υποστηρίζει ετησίως χιλιάδες ερευνητές στο έργο τους».

Η σχετική ανάρτηση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη στο European University Institute ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με την Πρόεδρο Patrizia Nanz. Συζητήσαμε για τη φιλοσοφία, τους στόχους και το έργο του Ινστιτούτου, αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών με τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας.

Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις των Ιστορικών Αρχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Historical Archives of the European Union είναι μια κιβωτός ιστορικού και πολιτικού πλούτου, που υποστηρίζει ετησίως χιλιάδες ερευνητές στο έργο τους».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ