Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝέες παραγγελίες για suezmax tankers από Έλληνες εφοπλιστές

Νέες παραγγελίες για suezmax tankers από Έλληνες εφοπλιστές

Συνεχίζουν να επενδύουν στα δεξαμενόπλοια οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι κρίνοντας με βάση τις ισχύουσες γεωπολιτικές συνθήκες, αλλά κυρίως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, εστιάζουν στην ανανέωση του στόλου τους.

Σύμφωνα με το νορβηγικό νηογνώμονα DNV, οι παραγγελίες νεότευκτων δεξαμενοπλοίων αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται κατακόρυφα το 2024. Στηριζόμενοι στους υψηλούς ναύλους και την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, οι πλοιοκτήτες δεξαμενοπλοίων αξιοποιούν τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Σε παραγγελίες για suezmax tankers φέρεται πως προχώρησαν πρόσφατα οι Γιώργος Οικονόμου και Σπύρος Πολέμης. Σύμφωνα με brokers, η Cardiff Marine, συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου έδωσε παραγγελία σε κινέζικο ναυπηγείο για δύο πλοία, χωρητικότητας 157,000 dwt και με εγκατεστημένο σύστημα scrubber. Το κόστος ανέρχεται στα 83 εκατ. δολάρια για το καθένα με την παράδοση να προγραμματίζεται για το 2026.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Polembros Shipping του Σπ. Πολέμη ήρθε με τη σειρά της σε συμφωνία με το κινεζικό ναυπηγείο New Times Shipbuilding για ένα δεξαμενόπλοιο suezmax διπλού καυσίμου LNG. Το κόστος δεν έγινε γνωστό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ