Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Υγεία για Όλους» από Περιφέρεια Αττικής...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Υγεία για Όλους» από Περιφέρεια Αττικής και τον Δ. Αλίμου

Το μήνυμα πως «η πρόληψη και η άθληση σώζουν ζωές», απέστειλε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από την ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία για Όλους» που διοργάνωσαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και πολιτών σε παραλία του Αλίμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), η Περιφέρεια Αττικής, ο δήμος Αλίμου, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ο ΙΣΑ και τα ΚΕΠ Υγείας. 

   Στη διάρκεια της δράσης, η οποία ξεκίνησέ το πρωί στην παραλία «Ακτή του Ήλιου», παιδιά και πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, μέσα από αθλoπαιδείες και παιχνίδια στην άμμο. Εκπαιδεύτηκαν σε διάφορα αγωνίσματα και παρακολούθησαν επίδειξη A’ Βοηθειών από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΔΟΚ), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις μαθητών σχολείων του Αλίμου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά και συλλόγων.

   Στην εκδήλωση, εκτός του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και της διευθύντριας του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μ. Κουρή, παραβρέθηκαν, ο γεν. γραμματέας του υπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χ. Θεοχάρης, αντιδήμαρχοι, ολυμπιονίκες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και εκπρόσωποι φορέων.

   Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, συνομίλησε με τα παιδιά, τους διοργανωτές και τους πολίτες, και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Περιφέρεια επενδύει με στενευμένες δράσεις στην πρόληψη υγείας, ακολουθώντας το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». 
 
«Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής μια πρότυπη Περιφέρεια Υγείας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της υγείας των πολιτών. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ για να στηρίξουμε την πρόληψη των ασθενειών στους δήμους. Δράσεις, όπως η σημερινή, μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάσουμε μικροί και μεγάλοι την αγάπη μας για ζωή! Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μια φορά τον χρόνο. Προστατεύουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας κάθε μέρα!». 

   Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και τις προσωπικότητες του αθλητισμού όπως και την ΠΟΣΠΛΑ και άλλους φορείς, για τη συμβολή τους στην εκδήλωση. 

   Ο γεν. γραμματέας του υπουργείου, Μ. Θεμιστοκλέους, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων υγείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης. 

    Ο δήμαρχος, Α. Κονδύλης, αφού σημείωσε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου είναι και ημερά σύστασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (το 1948) που έχει βασικό στόχο τη διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου, επισήμανε ότι και «η υγεία είναι «θέμα παιδείας». Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, ο δήμος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, προγραμμάτισε αθλοπαιδιές, βιωματικές δράσεις και ενημερώσεις στην οργανωμένη πλαζ της πόλης, προσκαλώντας μαθητές και δασκάλους στη δράση «Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρά να εκτιμούν το πολύτιμο αυτό ανθρώπινο αγαθό. Για να προσέχουν, να αυτοπροστατεύονται και να έχουν ποιότητα ζωής, όπως δικαιούνται».

   Η γεν. διευθύντρια του Δικτύου, Μ. Κουρή, αναφερόμενη στο ρόλο και τη δράση του (το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα “εθνικής εμβέλειας δίκτυο πόλεων”) ανέφερε ότι «έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους 250 δήμους μέλη του, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου».  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ