Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυρ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες...

Κυρ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες χώρες

Για τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα. Και θα τα καλύψουμε άμεσα, μέσα από πρωτοβουλίες που διαρκώς αναλαμβάνουμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, και μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων έργων αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Με προσήλωση στον σχεδιασμό μας και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα έχει καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες χώρες».

Σημειώνεται πως από την αρχή του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (τόσο στα σταθερά δίκτυα όσο και στην κινητή τηλεφωνία) σημειώνουν υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τον Ιανουάριο 2022, πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι τιμές είχαν υποχωρήσει κατά 3,2%, τον Μάιο σημειώθηκε πτώση 2,3% στο κόστος των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ τον Ιούνιο οι τιμές των υπηρεσιών ήταν μειωμένες κατά 2,1% συγκρινόμενες με τον Ιούνιο του 2021. Συγκεκριμένα, αυτή η αποκλιμάκωση έως το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 2,1 και 3,2%.

Επίσης πτώση άνω του 8% αναμένεται ότι θα σημειώσουν ως το τέλος του 2022 και οι τιμές των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς η αγορά έχει ανοίξει για τα καλά με νέους κατασκευαστές να επιδιώκουν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς με εκπτώσεις και ειδικές προσφορές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ