Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΚοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα– Οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα– Οι δικαιούχοι

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023», με το οποίο οι ωφελούμενοι λαμβάνουν το voucher για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι. Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι δικαιούχοι

Στο φετινό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν:

-Όσοι πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

-Όσοι  πήραν από την ΔΥΠΑ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

-Όσοι έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα επισημαίνονται τα εξής:

-Μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.

-Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Επίσης επισημαίνεται πως οι  δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν  να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Διευκρινίζεται πως το φετινό  πρόγραμμα  δεν αφορά τους επιλεγέντες δικαιούχους – ωφελούμενους στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ωστόσο οι  δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δύο συνεχόμενων περιόδων με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους. Επίσης, συμμετέχουν όσοι δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.

Ποιοι χάνουν το voucher

Εκτός του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 μένουν οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ωστόσο εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δύο συνεχόμενων περιόδων με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους όσοι δικαιούχοι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Επίσης, συμμετέχουν όσοι δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ