Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘ. Κοντογεώργης: Πολύ γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις φωτιές

Θ. Κοντογεώργης: Πολύ γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις φωτιές

«Πολύ γρήγορα αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Υπάρχει το σχετικό πλαίσιο που ανακοινώθηκε εχθές από τον Υφυπουργό, τον κ. Τριαντόπουλο, για τις αποζημιώσεις για τις κατοικίες και για την οικοσκευή, τις άμεσες αποζημιώσεις και βέβαια για την αναστολή κάποιων υποχρεώσεων. Επομένως τις επόμενες ημέρες θα τεθούν και τα χρονοδιαγράμματα, θα λειτουργήσουν οι πλατφόρμες και θα προχωρήσουμε. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις ως προς αυτά, όμως η αποζημίωση θα είναι άμεση σε όσους έχουν πληγεί» προσέθεσε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας πως ήδη τα συνεργεία του Υπ. Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των κτηρίων και των επιχειρήσεων που μπορεί να έχουν πληγεί.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο στεγαστικής συνδρομής που είναι 80% από το κράτος, 20% με κρατικές εγγυήσεις και δεν αποκαθίστανται μόνο για ολοσχερείς καταστροφές, αλλά υπάρχουν και αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις που μπορούν να επισκευαστούν. Όλα αυτά θα διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες, θα γίνει διασταύρωση με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των πολιτών οι οποίοι υπέστησαν και τις μεγαλύτερες ζημιές και θα προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης.

«Κάθε μεγάλη φωτιά αφήνει πληγές και το βασικό είναι αυτές οι πληγές να μπορούν να επουλωθούν, να μην είναι δυσαναπλήρωτες και αναφέρομαι πρώτα στην ανθρώπινη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης. Σε κάθε φωτιά που περνάει μέσα από τον αστικό ιστό, όπως έγινε στα ανατολικά προάστια κάτω από την Πεντέλη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και ] αφορά και τις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, συνέχισε ο κ Κοντογεώργης, τονίζοντας πως η πολιτεία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει όσες ζημιές έχουν γίνει και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Αυτό που ανέδειξε ο Πρωθυπουργός και προέκυψε από την ίδια την φωτιά και την διαχείρισή της ήταν ότι υπήρξε μια καλή αντιμετώπιση και ένας καλός συντονισμός. Ήταν μια φωτιά εξαιρετικά δύσκολη σε συνθήκες πρωτόγνωρες» ανέφερε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ