Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΗ μυστική δράση της «Μαρίας Τσάλλα»

Η μυστική δράση της «Μαρίας Τσάλλα»

Η «Μαρία Τσάλλα», η κατάσκοπος από την Ρωσία, βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018 και συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα. Αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής. Μέχρι που την ανακάλυψε η ΕΥΠ και διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Η συγκεκριμένη γυναίκα, που το πραγματικό της όνομα είναι Ιρίνα Σμίρεβα, εντοπίστηκε όταν η ΕΥΠ ανακάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο ότι κάποιες ξένες δυνάμεις δραστηριοποιούνται γύρω από ονόματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Ενας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Αρριανού στο Παγκράτι και τα ταξίδια που πραγματοποίησε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στο διάστημα μέχρι την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ενδέχεται να ρίξουν φως στη μυστική δράση της Ρωσίδας  στην Ελλάδα.

Ενα από τα στοιχεία που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα είχε αναπτύξει μυστική δράση στη χώρα είναι ότι και ο σύζυγός της –επίσης Ρώσος υπήκοος– ζούσε στη Βραζιλία με ψεύτικα στοιχεία Daniel Campos. Ουδείς από τους δύο συνελήφθη, καθώς φέρεται να επέστρεψαν στη Ρωσία ήδη από τον Ιανουάριο. Για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις αρχές του έτους, όταν ενημερώθηκε για τον ύποπτο ρόλο της «Μαρίας Τσάλλα».

Ακολούθησε έρευνα στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το αρχείο σελίδες αντικαθιστώντας τες με άλλες, που όμως είχαν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. «Υπήρχε ανακολουθία ανάμεσα σε έγχαρτο και ηλεκτρονικό αρχείο», δήλωσε στην «Κ» αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Τα στελέχη της ΕΥΠ με τη βοήθεια δυτικών μυστικών υπηρεσιών ταυτοποίησαν τη μυστηριώδη γυναίκα διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για υπήκοο Ρωσίας. Διαπίστωσαν ακόμη ότι είχε έρθει στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας αρχικά ένα πλαστό διαβατήριο χώρας της Λατινικής Αμερικής καθώς και ότι το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης με στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε «θνησιγενές βρέφος» με ημερομηνία γέννησης και θανάτου Δεκέμβριος 1991. Ακολούθως, η Μαρία Τσάλλα ή Irena καταχωρίστηκε στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου.

Σύμφωνα με πηγές , στόχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είναι να διαβρώσουν το δίκτυο πληροφοριών του ΝΑΤΟ και να αποκρυπρογραφήσουν τις κινήσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους. 

Οι ίδιες πηγές λένε πως το διαμέρισμα του Παγκρατίου που διεμενε τα τελευταια 4 χρόνια η 35χρονη, οι επαφές της, τα ίχνη στο διαδίκτυο αλλά και οι μαρτυρίες του Έλληνα συντρόφου της και της Ελληνιδας υπαλλήλου στο κατάστημα Galazio, θα συνδράμουν τις αρχές στην αποκωδικοποίηση της δράσης της «Μαρίας Τσάλλα». 
Η κατάσκοπος διέφυγε τον Ιανουάριο στη Ρωσία, αφήνοντας πίσω τα προσωπικά της αντικείμενα.Μετά τη φυγή της επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη (του πλήρωσε τα νοίκια) και την υπάλληλό της «Κατερίνα» και, επικαλούμενη λόγους υγείας, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στο σπίτι της άφησε προσωπικά της αντικείμενα και ένα λάπτοπ, μέσω του οποίου ερευνάται εάν έκανε επικοινωνίες με συνδέσμους της στη Ρωσία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ