Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΗΠΑ: H εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους της βόρειας Γάζας να...

ΗΠΑ: H εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα» 

Η εντολή που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός πάνω από 1 εκατομμύρια άμαχοι κάτοικοι της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή εντός 24 ωρών, θα είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα», αν και οι ΗΠΑ δεν κάνουν εκ υστέρων κριτική στην ισραηλινή απόφαση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. 

«Είναι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να μετακινηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο MSNBC.

«Κατανοούμε τι προσπαθούν να κάνουν και γιατί προσπαθούν να το κάνουν – να προσπαθήσουν να απομονώσουν τον άμαχο πληθυσμό από τη Χαμάς, που είναι ο πραγματικός στόχος τους», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Συμπλήρωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την ασφαλή διέλευση αμάχων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

«Προφανώς, δεν θέλουμε να δούμε κανέναν άμαχο να τραυματίζεται», ανέφερε αργότερα σε άλλη συνέντευξή του στο CNN. «Υποστηρίζουμε την ασφαλή διέλευση από τη Γάζα και σίγουρα αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα των ανθρώπων να μετακινούνται με ασφάλεια μέσα στη Γάζα».

«Οι Παλαιστίνιοι, είναι και αυτοί επίσης θύματα. Δεν το ζήτησαν αυτό. Δεν κάλεσαν τη Χαμάς και είπαν, ξέρετε, “Πηγαίνετε να πλήξετε το Ισραήλ”».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της Χαμάς ότι 13 άνθρωποι που είχαν πιαστεί όμηροι από την παλαιστινιακή οργάνωση από τις επιθέσεις του Σαββάτου σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ