Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕπίτιμη Δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακηρύχτηκε η Νάνα Μούσχουρη

Επίτιμη Δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακηρύχτηκε η Νάνα Μούσχουρη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν της κυρίας Νάνας Μούσχουρη διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κατά την οποία η διεθνούς φήμης ελληνίδα ανακηρύχτηκε σε Επίτιμη Δημότη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης από το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από την οικογένεια της, ήταν και πολλοί «συνοδοιπόροι» στο μουσικό ταξίδι της ζωής της, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Νίκος Αλιάγας ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι, εξέφρασαν το σεβασμό και την αγάπη τους για τη Νάνα Μούσχουρη.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την απονομή έκανε ένα σύντομο οδοιπορικό στην πλούσια διαδρομή της και δήλωσε : «Η πρώτη μου γνωριμία με την ίδια αποτελεί μία από τις ομορφότερες στιγμές της μέχρι σήμερα θητείας μου. Η λαμπερή της προσωπικότητα, η σεμνότητα και η αμεσότητα της με γοήτευσαν από την πρώτη μας συνάντηση. Θεώρησα χρέος μας να προσπαθήσουμε να της αποδώσουμε τη δέουσα τιμή και να την ευχαριστήσουμε για όσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, στην πόλη μας, στο Έθνος και στον κάθε ένα μας προσωπικά». Κλείνοντας την ευχαρίστησε από καρδιάς για όσα έχει προσφέρει και με επίκληση σε μία δική της συνέντευξη είπε: «Ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να αποτελέσουμε μία στάση στο υπέροχο ταξίδι της πραγματικά πλούσιας ζωής σας».

Η Νάνα Μούσχουρη, μετά την απονομή, ευχαρίστησε το Δήμο και τον Δήμαρχο, όπως και όλους τους παρευρισκόμενους για την αγάπη και την αναγνώριση που της προσέφεραν απλόχερα. Μίλησε για τα παιδικά της χρόνια όταν επισκεπτόταν με τη μητέρα της τη Βουλιαγμένη και τις όμορφες αναμνήσεις που αποκόμισε από την πόλη. Αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στη μουσική και τις συνεργασίες με τους παρευρισκόμενους συνθέτες, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Χατζηνάσσιο και τον Γιώργο Κατσαρό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Ιωνία», όπου το κοινό παρακολούθησε ένα σύντομο βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της Νάνας Μούσχουρη, την λεπτομερή αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό της από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η εξαιρετική παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που τραγούδησε κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια της.

Εκτός από τους γνωστούς ανθρώπους του πολιτισμού, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, οι βουλευτές ΝΔ της Ανατολικής Περιφέρειας  Αττικής Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο π. Πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, οι εκπρόσωποι των αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και ο Διοικητής της 128 ΣΕΤΗ Σμήναρχος Τριαντάφυλλος Δασούλας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ