Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕπίσκεψη ΣΕΒ στην Ήπειρο

Επίσκεψη ΣΕΒ στην Ήπειρο

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, τόσο εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού όσο και ανειδίκευτου είναι το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επίσκεψης στελεχών της διοίκησης του ΣΕΒ στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις επεσήμαναν ως ακόμα μια μεγάλη πρόκληση, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -που προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στις αδειοδοτικές διαδικασίες, όπως και στη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκε η ανάγκη της επιχειρηματικής κοινότητας της Ηπείρου για περισσότερη εξωστρέφεια.

Ο ΣΕΒ, από την πλευρά του, ενημέρωσε τις επιχειρήσεις για τη δράσεις που υλοποιεί προκειμένου να υποστηρίξει τα μέλη του στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών, όπως με την πρωτοβουλία Skills4Jobs, κατά την οποία, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, καταρτίζει νέες και νέους σε τεχνικές ειδικότητες που εκλείπουν από την αγορά εργασίας. Επίσης, με τις παρεμβάσεις του συμβάλει στην απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών ενώ με τις υπηρεσίες δικτύωσης και πληροφόρησης των επιχειρήσεων (Πρόγραμμα ExportReady), καθώς και με την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για εξαγωγικά στελέχη, συνδράμει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του εξαγωγικού προφίλ των μελών του.

Η Ήπειρος, τονίζει ο ΣΕΒ, έχει βελτιώσει αξιοσημείωτα το αναπτυξιακό της αποτύπωμα. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό έχουν διαδραματίσει οι νέοι οδικοί άξονες και η βελτίωση των αεροδρομίων, υποδομές που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής σε σημαντικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ