Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές 2023: Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023: Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Λίγες ημέρες απομένουν πλέον μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου με την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να φουντώνει όλο και περισσότερο.

Μιλώντας στο MEGA, η ΝΔ με τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Σούλη εξαπέλυσε πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλώνοντας πως οι θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμπορεύονται με τις απόψεις αστάθειας και πολιτικής θολούρας, τις οποίες πρεσβεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα πρέπει ο κόσμος πηγαίνοντας στην κάλπη την 21η Μαΐου να γνωρίζει ξεκάθαρα τι πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρεσβεύουν την πολιτική αστάθεια, ένα πρόγραμμα θολό και χωρίς συγκεκριμένες συντεταγμένες, απέναντι στη ΝΔ που θωρακίζει την σταθερότητα», δήλωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη πως έκλεισε την πόρτα στον θεσμό του πρωθυπουργό, αρνούμενος να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά την πρόσκληση που του απηύθυνε.

«Όταν συγκρουόμασταν με τον Αλέξη Τσίπρα ήμασταν καλοί, έπρεπε στον κ. Μητσοτάκη να πετάμε… γαρδένιες», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως επιδίδεται σε τακτική διαρκούς υποκλοπής, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είμαστε το ΠΑΣΟΚ, ένα ιστορικό κόμμα. Σεβόμαστε την ιστορία μας. Όταν απευθυνόμαστε προεκλογικά στους πολίτες κοιτάμε να προβάλλουμε τον δικό μας αρχηγό και τις δικές μας απόψεις, δεν κοιτάμε να επιλέξουμε αντίπαλο», είπε και άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως κοιτάζει το παρόν και όχι το μέλλον.
«Κοινή μήτρα της ελληνικής αριστεράς ο αγώνας για τα λαϊκά συμφέροντα»

Με αφορμή τη διαμάχη για τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας αναφέρθηκε στο κοινό στοιχείο που συνδέει την ελληνική αριστερά.

«Στην ουσία η ελληνική αριστερά, από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινή μήτρα το εξής: πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του λαού, να αντισταθούν και να πολεμήσουν για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτά ακολούθησαν οι προηγούμενες γενιές, τώρα μπαίνουμε σε μία νέα γενιά, τη γενιά του κράτους πρόνοιας ή του κοινωνικού κράτους», δήλωσε.

Έχοντας την ίδια αφετηρία τα κοινά ενδιαφέροντά τους είναι να προασπιστεί η υγεία και τα συμφέροντας των εργαζομένων, καθώς και η ανάγκη προοπτικής για το μέλλον, είπε ο κ. Γεροτζιάφας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχτισε το κοινωνικό κράτος, ενώ τη ΝΔ το διαλύει».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ