Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική Τράπεζα: Ισχυρές επιδόσεις με κέρδη- Ο στόχος του 6% σε ...

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρές επιδόσεις με κέρδη- Ο στόχος του 6% σε δείκτη ΜΕΑ

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα καταγράφηκαν σε όλους τους βασικούς τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας (κερδοφορία, ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, κεφαλαιακή επάρκεια) της Εθνικής Τράπεζας. 

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η Τράπεζα, παρά την παράταση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ξεκίνησε τη χρονιά με ένα ισχυρό τρίμηνο.

«Με το πρόγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα να επιταχύνεται ραγδαία και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις να έχουν αρθεί, η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει με γοργούς ρυθμούς κατά τα επόμενα τρία τρίμηνα του έτους. Εν όψει των αισιόδοξων αυτών προοπτικών, εργαζόμαστε με αφοσίωση ώστε να αναδείξουμε την ΕΤΕ ως μια Τράπεζα με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, κερδοφορία και Ισολογισμό, παρέχοντας στους πελάτες μας προστιθέμενη αξία και στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, καθιστώντας την ΕΤΕ την τράπεζα πρώτης επιλογής στην Ελλάδα», όπως επεσήμανε ο κ. Μυλώνας. 

Παράλληλα, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους αναλυτές, ο επικεφαλής της ΕΤΕ, δήλωσε πως η τράπεζα δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που είχε τονίσει και πριν λίγες ημέρες σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως το 2022 η ΕΤΕ στοχεύει σε δείκτη ΜΕΑ 6%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ