Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔυναμική επέκταση στην Ελλάδα με δέκα ξενοδοχεία για τον κυπριακό όμιλο Thanos...

Δυναμική επέκταση στην Ελλάδα με δέκα ξενοδοχεία για τον κυπριακό όμιλο Thanos Hotels

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά της πολυτελούς φιλοξενίας πραγματοποιεί ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της Κύπρου Thanos Hotel sand Resorts, στοχεύοντας εντός της προσεχούς τριετίας να ανοίξει δέκα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, με συνολική δυναμικότητα 500 δωματίων.

Ο όμιλος που ιδρύθηκε πριν από πενήντα χρόνια, ανοίγοντας ουσιαστικά το χώρο της φιλοξενίας στην Κύπρο σε μια εποχή ιδιαίτερα φορτισμένη, όπως ήταν η δεκαετία του ‘70, διαθέτει σήμερα οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες πέντε και πέντε plus αστέρων, δραστηριοποιούμενος στον υπερπολυτελή τουρισμό.

Τα έξι από αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Κύπρο, και είναι τα Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia) και τα δύο στην Ελλάδα, στο νησί της Μυκόνου όπου από πέρυσι άνοιξε το πρώτο ιδιόκτητο ξενοδοχείο υπό το νέο concept Amyth Hotels. Συνολικά ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διαθέτει πάνω από 900 κλίνες (συμπεριλαμβανομένων δωματίων, σουιτών, βιλών και κατοικιών) σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ απασχολεί περίπου 1.000 άτομα, από 47 εθνικότητες.

Κορυφαίο brand της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο 5* plus αστέρων Anassa (φωτό) το οποίο λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο από το 1998 και κατέχει τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί. Διαθέτει 166 δωμάτια και σουίτες, οκτώ εστιατόρια και μπαρ, απασχολεί 330 εργαζόμενους, ενώ έχει πάρει 43 βραβεία για τις υπηρεσίες του, θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία όλης της Μεσογείου. Μάλιστα, στόχος του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα το Anassa, κίνηση η οποία θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε στη Μύκονο τον Απρίλιο του 2023 στον Άγιο Στέφανο, ενώ τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει ένα νέο Amyth στο Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Το πρώτο ξενοδοχείο είναι ιδιόκτητο και το δεύτερο αποτελεί μίσθωση.

Το Amyth στον Αγιο Στέφανο διαθέτει 17 δωμάτια και σουίτες και κόστισε 12 εκατ. ευρώ, ενώ έως το 2026 θα προστεθούν επιπλέον 26 δωμάτια, μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο Amyth που θα λειτουργήσει από φέτος το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως, απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Το κύριο χαρακτηριστικό του Amyth στο Super Paradise είναι ότι διαθέτει και μεγάλα δωμάτια 70 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως προαναφέρθηκε, το πλάνο του ομίλου στοχεύει στο άνοιγμα δέκα Amyth Hotels στην Ελλάδα, σε συνέχεια των δύο πρώτων που λειτουργεί στη Μύκονο (Άγιος Στέφανος και Super Paradise). Η διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των Amyth Hotels και σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες, στοχεύοντας να προσθέσει έναν συνδυασμό γνωστών, ανερχομένων αλλά και καινούργιων προορισμών.

Hotel Management και Consulting

Ο όμιλος Thanos Hotel Management θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του. Κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία

Στόχος του είναι να ενδυναμώσει το τοπίο της φιλοξενίας στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά διαχείριση και ανάπτυξη, συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

Αναφερόμενος στο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο εισόδου στην ελληνική αγορά, ο CEO του ομίλου, κ. Θάνος Μιχαηλίδης (φωτό) σε χθεσινή παρουσίαση στην Αθήνα εξέφρασε το θαυμασμό και την πίστη του στις δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει “ταβάνι” στον τουρισμό, έχει απεριόριστες δυνατότητες». Και συμπλήρωσε πως «μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας».

Ο Όμιλος ξεκίνησε τη διαδρομή του στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Κύπρο ως μία αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση. Έχει κατακτήσει τον τίτλο του ηγετικού ομίλου αφενός χάρη στη μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια με τη δημιουργία εμβληματικών ξενοδοχείων και resorts που έχουν εκσυγχρονίσει ουσιαστικά το κυπριακό τουριστικό προϊόν, και αφετέρου με τη μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης σε πρακτικό επίπεδο, παρέχοντας υπηρεσίες για τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts είναι αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων και διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη, η οποία ανέλαβε τα ηνία το 2008 από τον ιδρυτή της, Αλέκο Μιχαηλίδη. Σήμερα, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι ο CEO του ομίλου, ενώ παράλληλα κατέχει και τον τίτλο του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ