Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒ. Κορκίδης: Αύξηση εγγραφών και μείωση διαγραφών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΠ

Β. Κορκίδης: Αύξηση εγγραφών και μείωση διαγραφών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΠ

Τα στοιχεία του Α’ τριμήνου του 2021 εγγραφών-διαγραφών στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς είναι αισιόδοξα θετικά, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Αναλυτικά όσα σημειώνει ο κ. Κορκίδης:

“Σύμφωνα με την ΥΜΣ & το Γ.Ε.ΜΗ στις 31/3/21 οι εγγραφές του πρώτου τριμήνου ανήλθαν φέτος σε 316 έναντι 269 το ίδιο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 18%. Οι διαγραφές περιορίστηκαν φέτος σε 56 έναντι 95 πέρυσι, σημειώνοντας το α’ τρίμηνο μείωση 40%.

Το θετικό πρόσημο των 260 νέων επιχειρήσεων μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, δείχνουν ανθεκτικότητα και μακάρι τα καλά νέα να συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια του έτους για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Επιμελητηρίου για τη συνέπεια και αφοσίωση τους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αγορά. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 5 Απριλίου δίνει μια ψυχολογική και οικονομική ανάσα, αλλά παράλληλα δημιουργεί μεγάλη ευθύνη να τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα και όποια επιχείρηση ανοίξει όχι μόνο να μην ξανακλείσει, αλλά να προχωρήσει σύντομα σε κανονική λειτουργία.

Οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν, αφού οι απώλειες του εμπορίου ξεπερνούν το 12μηνο τα 10 δις ευρώ, αλλά τουλάχιστον σταματάει μια αιμορραγία 350 εκ. εβδομαδιαίως. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα τα καταφέρουμε, εάν και στις ΜμΕ του  λιανεμπορίου δοθούν, όπως στην εστίαση Μη Επιστρεπτέα κεφάλαια επανεκκίνησης για αγορά εμπορευμάτων. Κάντε το όπως στην εστίαση!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ