Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΑρ. Πίττας: Οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες παραμένουν, η μακροοικονομική εικόνα βελτιώθηκε

Αρ. Πίττας: Οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες παραμένουν, η μακροοικονομική εικόνα βελτιώθηκε

Συνολικά καθαρά έσοδα ύψους 10,3 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η EuroDry, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Την ίδια περίοδο, η ναυτιλιακή σημείωσε ζημιές 1,18 εκατ. δολαρίων από περσινά κέρδη των 10,6 εκατ. δολαρίων.

Σε επίπεδο εξαμήνου, η εταιρεία κατέγραψε φέτος έσοδα 21,6 εκατ. δολαρίων, έναντι 39,2 εκατ. δολαρίων πέρυσι και ζημιές 2,7 εκατ. δολαρίων από κέρδη 21,1 εκατ. δολαρίων.

«Μετά την ανάκαμψη στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, οι αγορές ξηρού χύδην υποχώρησαν και πάλι φτάνοντας προς τα κάτω τον Ιούλιο του 2023 στα πολύ χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Αυτή η πτώση στους ναύλους της αγοράς επηρέασε τα αποτελέσματά μας για το δεύτερο τρίμηνο καθώς η πλειοψηφία των σκαφών μας ήταν εκτεθειμένη σε διακυμάνσεις των αγορών. Ωστόσο, κάποια κάλυψη FFA που είχαμε λάβει στις αρχές του έτους μετρίασε σημαντικά την επίδραση των αδύναμων αγορών», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry, Αριστείδης Πίττας.

«Ενώ οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες παραμένουν, η μακροοικονομική εικόνα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τον πληθωρισμό να υποχωρεί σε πολλές χώρες και διάφορους αναλυτές να αναθεωρούν θετικά τις προβλέψεις τους για τις οικονομικές προοπτικές. Οι όγκοι του εμπορίου χύδην ξηρού φορτίου αυξήθηκαν, ιδίως για το σιδηρομετάλλευμα και το κάρβουνο.

Δεδομένου αυτού του θετικού κλίματος οικονομικής και ναυτιλιακής ζήτησης σε συνδυασμό με μέτρια προγραμματισμένη ανάπτυξη του στόλου, η διαφορετική εξέλιξη των τιμών των πλοίων και των τιμών της αγοράς γίνονται εντυπωσιακά. Ο στόλος παρέχει μια ισχυρή βάση για να αυξηθούν τελικά τα ποσοστά, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις αναλυτών. Έτσι, τοποθετούμε την εταιρεία να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μεσοπρόθεσμα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ