Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑπό που...ψωνίσαμε ευρωβουλευτές;

Από που…ψωνίσαμε ευρωβουλευτές;

Δεν νομίζω, όσα τουλάχιστον χρόνια ασχολούμαι με το ρεπορτάζ, να έχω εισπράξει τόση αποτυχία σε επιλογή προσώπων για τις θέσεις των ευρωβουλευτών. Πρόσωπα από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που να διέσυραν την χώρα μας με τις πράξεις τους ως ευρωβουλευτές. Και πραγματικά αναρωτιέμαι από που τους …ψωνίσαμε αυτούς τους ανθρώπους. Και από αυτό δεν εξαιρώ ούτε εμάς τους ψηφοφόρους, από τη συμμετοχή μας σε αυτήν την θλιβερή εικόνα ευρωβουλευτών.

Διότι ενώ στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων υπήρχαν πρόσωπα και μάλιστα με περγαμηνές και με προσόντα, εμείς ως ψηφοφόροι, αρχικά επιλέξαμε να ψηφίσουμε τους αναγνωρίσιμους τους γκλάμουρους. Από ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες, μέχρι τις αφεντιές μας τους δημοσιογράφους.

Ντροπή εις διπλούν. Και για τα κόμματα που τους έβαλαν στα ψηφοδέλτια για να μαζέψουν σταυρούς και για εμάς που ως πολίτες τους στείλαμε στις Βρυξέλλες.

Μόνο θλίψη ειλικρινά. Μας έκαναν απλά ρεζίλι ως χώρα. Και θα πρέπει ειλικρινά τα κόμματα και οι κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης να ξανασκεφθούν τους τρόπους, τα κριτήρια με τα οποία διάλεξαν αυτούς που διάλεξαν. Και κυρίως να τα αλλάξουν όλα. Αποδειχτήκαμε ανίκανοι ως πολίτες να στείλουμε τους καλύτερους και αποτύχαν τα κόμματα να επιλέξουν τους καλύτερους.

Ειλικρινά εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι η εικόνα μας στην Ευρώπη, εάν είναι αυτά τα πρότυπα που θέλουμε να καλλιεργήσουμε για τη χώρα μας τι να πω…

Διότι δεν έχει ξανασυμβεί, ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο και γιατί δεν υπήρχε λόγος να συμβεί όλος αυτός ο διασυρμός. Καλύτερα οι πολιτικοί αρχηγοί να επιστρέψουν στην λίστα. Διότι εμείς ως ψηφοφόροι δεν επιλέξαμε τους καλύτερους.

Τελεία και παύλα. Ας τα αλλάξουν όλα. Ας βρουν άλλο τρόπο. Διότι αυτοί οι άνθρωποι που θα συνεχίζουν να παίρνουν τους μισθούς τους δεν διέσυραν τους κομματικούς μηχανισμούς και τα κόμματά τους, αλλά την Ελλάδα. Αυτήν γνωρίζουν στο εξωτερικό και όχι τα κόμματα.

Είναι λυπηρό, είναι προσβλητικό και έχουν ευθύνες και αυτοί που τους επέλεξαν. Και οφείλουν άπαντες να πουν ένα συγγνώμη και όχι να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και αυτό ισχύει για όλους….

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ