Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζει» η πλειοψηφία στην ομάδα Αχτσιόγλου

Αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζει» η πλειοψηφία στην ομάδα Αχτσιόγλου

Σε «τεντωμένο σχοινί» κινούνται οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου. Oι περισσότεροι συμμετέχοντες «δείχνουν» αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχουν στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία Κασσελάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε την εισήγηση στην τηλεδιάσκεψη των «6+6», περιέγραψε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

O Δημήρης Τζανακόπουλος φέρεται να έχει τονίσει ότι είναι τέτοια η κατάσταση που απαιτείται άμεση αποχώρηση. Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης φέρεται να εκφράζουν προβληματισμό για αποχώρηση σε σύντομο χρόνικό διάστημα, διότι είναι αναγκαίες ορισμένες προετοιμασίες.

Εκφράζονται προβληματισμοί, ενώ παραμένει «θολός» ο χρόνος αποχώρησης, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα χρονικού ορίζοντα. Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις ή κείμενα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα αριθμητικά δεδομένα: Επτά βουλευτές αριθμεί η ομάδα και δύο έχουν αποχωρήσει με την «Ομπρέλα», ενώ δέκα απαιτούνται για Κ.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί από το κόμμα. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ