Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΕΡΓΙΕΣΑπεργία: Ποιοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Απεργία: Ποιοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία κατεβαίνουν στον δρόμο αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Απεργία σε σχολεία και νοσοκομεία

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχει και η ΟΛΜΕ,  με τους εκπαιδευτικούς να κατεβαίνουν και αυτοί στους δρόμους. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν σε συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ και η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκήρυξε επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

Μέσα Μεταφοράς- οι ναύτεςΚανονικά οι πτήσεις

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 & 3. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00). Ωστόσο αναμένεται από την διοίκηση της ΟΣΥ προσφυγή στα δικαστήρια.
Κανονικά θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία αφού αργά χθες το βράδυ το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε αναστολή της προγραμματισμένης τους στάσης εργασίας αφού κρίθηκε από το Δικαστήριο παράνομη.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο Πέμπτη 21/09/2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής Απεργίας και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ως εκ τούτου οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά.
Τέλος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν και μέλη της ΠΕΝΕΝ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ