Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑνοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη – Με self test οι σχολές οδηγών

Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη – Με self test οι σχολές οδηγών

Στα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, αλλά και το άνοιγμα των σχολών οδηγών επίσης από Δευτέρα 19/4.

«Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα και μόνο στόχο, να καταφέρουμε να επανέλθουμε σταδιακά και με ασφάλεια -χωρίς πισωγυρίσματα- στην κανονικότητα. Για αυτό κάθε δραστηριότητα λειτουργεί με συγκεκριμένο υγειονομικό πλαίσιο, με την εφαρμογή μέτρων και κανόνων που στόχο έχουν την προστασία, την υγειονομική ασφάλεια όλων μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τις σχολές οδηγών, θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

-Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.

-Υποχρεωτική διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές.

– Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

– Διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.

-Τήρηση κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας (δηλαδή ανοικτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ