Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑλλαγές στον στόλο της Safe Bulkers

Αλλαγές στον στόλο της Safe Bulkers

Σε αλλαγές στον στόλο της προχώρησε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Safe Bulkers, συμφερόντων Πόλυ Χατζηωάννου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή συμφώνησε για την πώληση του panamax “MV  Paraskevi” (74,300 dwt/ 2003), έναντι 7,3 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, σε ξεχωριστή συμφωνία, συμφώνησε για την πώληση και του panamax “MV Vassos” (76,000 dwt/ 2004) έναντι 8,7 εκατ. δολαρίων.

Το όνομα των αγοραστών δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο η VesselsValue σημειώνει ότι πρόκειται για Κινέζους αγοραστές.

Εκτός από τις εν λόγω πωλήσεις, η ναυτιλιακή προχώρησε στην αγορά ενός, ιαπωνικής κατασκευής, panamax με έτος κατασκευής το 2011. Όπως σημειώνεται, το κόστος ανήλθε στα 14 εκατ. δολάρια. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι αδελφό με δύο ήδη υπάρχοντα πλοία στον στόλο της Safe Bulkers και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το πλοίο θα ναυλωθεί άμεσα για διάρκεια 11-14 μηνών με τα ημερήσια ναύλα να κυμαίνονται στα 13,800 δολάρια.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το δ’ τρίμηνο του 2020, όπου σημείωσε καθαρά κέρδη 7,6 εκατ. δολάρια.

«Έχοντας μια “συνεπή” στρατηγική για (“πράσινη”) ανανέωση του στόλου μας και έναν ισχυρό ισολογισμό, θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση να επωφεληθούμε από την δυναμική της αγοράς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ