Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑλκ. Στεφανής: Για ποιο θέμα «καίγεται» η Τουρκία

Αλκ. Στεφανής: Για ποιο θέμα «καίγεται» η Τουρκία

Την χθεσινή επικοινωνία του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, σχολίασε ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο τέως υφυπουργός Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός, ανέφερε πως ο κυρίαρχος λόγος της εν λόγω επικοινωνίας αφορά τον, προς ψήφιση στις ΗΠΑ προϋπολογισμό και την μη συμπερίληψη όρου για την ενεργοποίηση αναβάθμισης των τουρκικών F-16. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει ενεργοποιηθεί για αναβάθμιση υπό σαφείς όρους, ενώ η Άγκυρα επιδιώκει να μην υπάρχει κάποιος όρος και κανένας περιορισμός στην επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών.

«Η Τουρκία δυναμιτίζει τη Νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και η Δύση το βλέπει, οι Ευρωπαίοι το αντιλαμβάνονται, το είδαν με τα μάτια τους και στον ΟΗΕ και στην Πράγα» τόνισε ο κ. Στεφανής. Απειλούν, σημείωσε για τους Τούρκους ο τέως υφυπουργός, τη Δύση, επιδιώκοντας να έχουν την εύνοια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να ενεργοποιήσει το εσωτερικό συναίσθημα σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο, ότι η Ελλάδα είναι η πηγή των προβλημάτων τους, αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό το πιστεύουν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ