Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ πρωτοπόρος των ραδιοφωνικών μεταδόσεων Βασίλης Γεωργίου!

Ο πρωτοπόρος των ραδιοφωνικών μεταδόσεων Βασίλης Γεωργίου!

Η ελληνική δημοσιογραφία όπως και ο ελληνικός αθλητισμός θρηνούν! Σήμερα (3/11) το απόγευμα, “έφυγε” από τη ζωή ένας θρύλος. Είναι σπάνιο, μοναδικό, όμως στη δική του περίπτωση ένας τεράστιος αθλητικός θρίαμβος φέρει την υπογραφή του ισότιμα με τους αθλητές, τους πρωταγωνιστές του γηπέδου!

Ο Βασίλης Γεωργίου, που συνέδεσε τη φωνή του με την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968, στον τελικό στο Καλλιμάρμαρο κόντρα στη Σλάβια Πράγας, πέθανε στα 86 του χρόνια, όμως δεν πρόκειται να…φύγει ποτέ!

Αξίζει να επισημανθεί πως ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το προσωνύμιο “Βασίλισσα” στην ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Υπηρέτησε για 6 και πλέον δεκαετίες τον ελληνικό αθλητισμό με τις ξεχωριστές περιγραφές του στο ραδιόφωνο. Αυστηρός προς όλους μας, αλλά ταυτόχρονα και μεταδοτικός στις γνώσεις του…

Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και ξεκίνησε την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο όπου μαζί του αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Το 1961 μεταγράφηκε στον Τρίτωνα Αθηνών, ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του.

Αγαπούσε παθολογικά τον Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, αλλά αγαπούσε και την ΑΕΚ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση.

Ήταν ο πρώτος που έκανε ζωντανή περιγραφή αγώνα μπάσκετ. Είχε πάντοτε τη διάθεση να μάθει στους νεότερους τα μυστικά των μεταδόσεων και τα κόλπα των προπονητών στο μπάσκετ.

Εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο Κρατικό ραδιόφωνο και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του.

Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου. Καλό συνάδελφο, απολύτως καταρτισμένο με σοβαρή διαδρομή.

Η θρυλική φωνή του ελληνικού μπάσκετ σίγησε…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ