Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣύσκεψη με παράγοντες της Κομισιόν για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην...

Σύσκεψη με παράγοντες της Κομισιόν για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

Σύσκεψη εκπροσώπων της μονάδας Ελλάδας και Κύπρου της Γενικής Δ/σης Περιφερειακής Πολιτικής (DG REGIO) με Δημάρχους των τεσσάρων πόλεων που υλοποιούν Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κρήτης, υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 

Μετείχαν οι Δήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ενώ από το Ηράκλειο συμμετείχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. 

Από πλευράς ΕΕ συμμετείχαν στη σύσκεψη οι: CarstenRasmussen, Προϊστάμενος μονάδας Ελλάδας και Κύπρου, Παναγιώτης Πανταζάτος, Αναπληρωτής προϊστάμενος μονάδας Ελλάδας και Κύπρου Έλενα Μπανάβα Στέλεχος της μονάδας Ελλάδας και Κύπρου. Η υπεύθυνη για τα προγράμματα της  Κρήτης από την Γενική Δ/ση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης  (DG EMPLOYMENT) Barbara Kauffman και η  Προϊσταμένη μονάδας Ελλάδας και Κύπρου Paul Molocea.

Τους εκπροσώπους καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κάνοντας λόγο για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους δήμους του νησιού και υπογράμμισε πως με την Διαχειριστική Αρχή στην Κρήτη, στην οποία προΐσταται η Μαρία Κασσωτάκη, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για να αναδειχθούν οι προτεραιότητες και να εξελιχθεί το πρόγραμμα με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ευχαρίστησε παράλληλα τους εκπροσώπους της Κομισιόν για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα που υπάρχει.

Από την πλευρά ο κ. Rasmussen συζήτησε με τους αιρετούς τους τρόπους που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν τα έργα και τις δράσεις τους καθώς και την ειδική τεχνική υποστήριξη των δήμων προκειμένου να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργούν αυτά τα σχέδια. Αναφέρθηκε σε θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλονκαθώς και δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και επιμέρους τεχνικά θέματα προκειμένου να μπορέσουν έγκαιρα να προετοιμάσουν οι δήμοι τις στρατηγικές τους ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις που έχει εκδώσει η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης και οι οποίες πολύ σύντομα θα τεθούν σε τροχιά υλοποίησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ