Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑVerde.tec: Κυκλική οικονομία, βιώσιμες λύσεις, καλύτερο μέλλον

Verde.tec: Κυκλική οικονομία, βιώσιμες λύσεις, καλύτερο μέλλον

Χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 120 εκθέτες, πάνω από 220 ομιλητές στις 32 θεματικές ενότητες, ημερίδες και workshop, με τη συμμετοχή επιστημόνων, εξειδικευμένων εταιρειών και φορέων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η διεθνής έκθεση Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 20 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας και κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων, ήταν η καλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα.

Όπως ανέφεραν στελέχη επιχειρήσεων αλλά και πολιτικοί παράγοντες που συμμετείχαν, ήταν μια έκθεση – ξέσπασμα εξωστρέφειας και μεγάλης αποφασιστικότητας για φυγή προς τα εμπρός, δεδομένου ότι οι δύο προηγούμενες είχαν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή των καιρών, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο χώρο τη βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας και της «καθαρής» ενέργειας, με την έκθεση αυτή να είναι η… Μέκκα για όλες τις ελληνικές εταιρείες που έχουν παρουσία στο χώρο.

Πρόκειται για την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις, όπου το παρόν έδωσαν πάνω από 120 εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ οι επισκέψεις το τριήμερο ήταν πολλές χιλιάδες.

Οι Πράσινες Τεχνολογίες, η Κυκλική Οικονομία και οι Smart Cities βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τους εκθέτες να παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κόσμος των επιχειρήσεων, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και η πανεπιστημιακή κοινότητα έδωσαν το «παρών», ενώ πολλές ήταν οι θεματικές ενότητες, οι εκδηλώσεις, οι παρουσιάσεις και οι ομιλίες με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων του χώρου στην Ελλάδα, καθηγητών αλλά και πολιτικών.

Η 4η έκθεση είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, ενώ καταγράφηκε ένα ευρύ πρόγραμμα ημερίδων και workshop, όπου ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και όλες τις διεθνείς τάσεις στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην έκθεση συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα στον κλάδο στην ανακύκλωση συσκευών, στην επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων, στη βιομάζα, στο βιοαέριο και στην παραγωγή ενέργειας από αυτό, στη γεωθερμία, στην επεξεργασία αγροτικών υπολειμμάτων, στην κυκλική οικονομία, στην «πράσινη» ηλεκτροδότηση, κομποστοποίηση, ελαστικά οχημάτων, φωτοβολταϊκά, συστήματα ελέγχου εγκαταστάσεων ΕΕΛ και βιοαερίου, Re – Battery, διαχείριση υδάτινων πόρων.

Συμμετείχαν ως εκθέτες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟ.Δ.Σ.Α. και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & εξοικονόμηση ενέργειας, ΑΠΕ, Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων και Ηλεκτροκίνηση.

Το παρόν έδωσαν μηχανικοί και τεχνικοί Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιρειών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των μεταφορών, των logistics. Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων, Αρχιτέκτονες, Εργολήπτες, Επενδυτές σε ΑΠΕ, Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα, Ξένες αντιπροσωπείες κ.α.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ