Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣSuper League: Νίκες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, σε φινάλε-θρίλερ

Super League: Νίκες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, σε φινάλε-θρίλερ

Με νίκες συνέχισαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική των play offs της Super League. Οι “πράσινοι” έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ και η Ένωση με 3-1 επί του Ολυμπιακού από τον Πειραιά.

Αυτές οι εκτός έδρας νίκες κρατούν αγκαλιά τις δύο ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αγώνες – θρίλερ που κρίθηκαν στο τέλος.

Στο Γ.Καραϊσκάκης οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Γκατσίνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 53′ ισοφάρισε με τον Μπακαμπού. Όμως, ο Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του στο 82′, ενώ ο Μάνταλος με πλασέ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 90+1′.

Η φάση του τρίτου γκολ ξεκίνησε πάντως από φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσουκ που δεν καταλογίστηκε, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ στον Βίντα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε επίσημη θέση της μετά την ήττα από την ΑΕΚ τόνισε πως αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα και πως η ΕΠΟ σκότωσε το ποδόσφαιρο.

“Σήμερα είδαν ακόμα και οι τυφλοί τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νοθεία, η αλητεία και οι παράνομοι έδειξαν ότι δεν έχουν καμιά συστολή. Σας είχαμε πει ότι ο κόσμος μας είναι καζάνι που βράζει! Έκανε πολλή υπομονή.

Βάπτισαν πέναλτι μια φάση που δεν υπάρχει καμιά επαφή. Δεν πήγαν καν στο VAR όταν έγινε καθαρό φάουλ πριν απο το γκολ της ΑΕΚ. Αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα. Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει κυβέρνηση, σκότωσαν το ποδόσφαιρο!”.

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς άλωσε την Τούμπα, επικρατώντας 2-1 με οβίδα του Μπερνάρ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο 92΄.

Στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ πίεσε για να βρει ένα ακόμη γκολ. Στο 90+6′ λεπτό, σε σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Μπράντον Τόμας γύρισε τη μπάλα προς τον Αουγκούστο ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κλεϊνχέισλερ με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση για οφσάιντ του Ισπανούφ φορ, με τον Τόμας, να είναι εκτεθειμένος και πήρε πίσω την απόφαση του.

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στη Λεωφόρο σε δύο αγωνιστικές.

“Πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Απόψε ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που έχουν τεράστια σημασία στην προσπάθεια που κάνουμε. Σε μία πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, κάναμε τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να κερδίσουμε”, είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (5η αγωνιστική)

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 72
2. A.E.K. 72
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 63
4. Π.Α.Ο.Κ. 60
5. ΑΡΗΣ 44
6. ΒΟΛΟΣ 40

H επόμενη αγωνιστική (6η)


Τετάρτη 26 Απριλίου
Βόλος – Παναθηναϊκός (18.00)
Αρης – Ολυμπιακός (19.00)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (21.00)

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ