Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSStealthGas: Το "εξαιρετικό" 2023 και οι "ισχυροί" χειμερινοί μήνες

StealthGas: Το “εξαιρετικό” 2023 και οι “ισχυροί” χειμερινοί μήνες

Καθαρά κέρδη ρεκόρ όλων των εποχών ύψους 43 εκατ. δολαρίων για το εννεάμηνο που αντιστοιχούν σε βασικό κέρδος ανά μετοχή 1,12 δολάρια κατέγραψε η StealthGas συμφερόντων του Χάρη Βαφειά.

Τα έσοδα για το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ανήλθαν σε 109,4 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 0,6 εκατ. δολάρια ή 0,5%, σε σύγκριση με έσοδα ύψους 110 εκατ. δολαρίων για το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, κυρίως λόγω της μείωσης του μεγέθους του στόλου.

«Το 2023 έχει αποδειχθεί εξαιρετικό έτος για την αγορά των LPG carriers. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους καταγράψαμε την ισχυρότερη πορεία μας στην ιστορία της StealthGas. Στο γ’ τρίμηνο του έτους, που κανονικά θα ήταν ένα αδύναμο ‒λόγω εποχικότητας‒ τρίμηνο, σημειώσαμε κέρδη $15,7 εκατ., επίπεδα που συνιστούν τη δεύτερη ισχυρότερη τριμηνιαία επίδοσή μας ιστορικά», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο CEO της StealthGas, Χάρης Βαφειάς.

«Η αγορά παραμένει σταθερή καθώς εισερχόμαστε στους εποχικά ισχυρότερους χειμερινούς μήνες και είναι ζωηρή για τα πλοία μεγαλύτερου μεγέθους, σε κάτι που ελπίζουμε ότι θα αποδειχθεί μια εύστοχη διαφοροποίηση του στόλου με την προσθήκη πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να επωφεληθούμε από τις ισχυρές αγορές και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ