Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Self test : Ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι θα έχουν προτεραιότητα;

Self test : Ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι θα έχουν προτεραιότητα;

«Παγώνει» προς το παρόν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξαιτίας της δραματικής τροπής που έχει πάρει η πανδημία στη χώρα μας τους τελευταίους δυο μήνες. Με σχεδόν 5.000 νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία, 706 διασωληνωμένους και 7.701 νεκρούς είναι δύσκολο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να δώσει το «πράσινο φως» για τη χαλάρωση των μέτρων τουλάχιστον για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Αυτή την ώρα  συνεδριάζει η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και επί τάπητος έχει τεθεί το θέμα των self test. Μάλιστα αναμένεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης να κάνει ανακοινώσεις για τα self test κορωνοϊού σήμερα στις 18.00 από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρχουν στοιχεία υποχρεωτικότητας για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως π.χ. για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και στον τουρισμό.

Θα ζητείται παράλληλα από τους πολίτες να δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα που θα προκύπτει από τα self test, στην ειδική πλατφόρμα, που έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε: «Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test,  θα αλληλοεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ. Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο».

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ