Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣPremier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με φινάλε θρίλερ!

Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με φινάλε θρίλερ!

Απίστευτο φινάλε είχε η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Αγγλία, καθώς κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα κόντρα την Άστον Βίλα. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, που ως προπονητής της αντιπάλου της Σίτι ήθελε να βοηθήσει την ομάδα με την οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης (τη Λίβερπουλ), προηγήθηκε με δύο γκολ των Κας και Φελίπε Κουτίνιο! Κι ενώ φαινόταν πως θα ερχόταν τεράστιο σοκ για τη Σίτι, που πριν την τελευταία αγωνιστικη ήταν ένα βαθμό μπροστά απο τη Λίβερπουλ, ο Γκουντογκάν αποδείχθηκε τελικά “χρυσή” αλλαγή, αφού πέτυχε δύο γκολ και σε συνδυασμό με το γκολ του Ρόδρι, χάρισε τη νίκη 3-2 και το πρωτάθλημα στους “πολίτες”.

Οι οποίοι χαμογέλασαν στο τέλος, καθώς με τρία γκολ σε πέντε λεπτά πανηγύρισαν το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και 4ο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ με μεγάλο άγχος και κούραση δυσκολεύτηκε, όμως έκανε τελικά το καθήκον της, νικώντας τη Γουλβς 3-1. Οι “λύκοι” προηγήθηκαν με τον Πέδρο Νέτο μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Μανέ απάντησε άμεσα στο 24΄και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 84′ και τον Άντριου Ρόμπερτσον στο 89′, τα οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετά, για να της χαρίσουν τον τίτλο.

Η Τότεναμ είχε εύκολο έργο στο Κάροου Ρόουντ, κόντρα στη Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη (έπαιξε βασικός) και Χρήστου Τζόλη (έμεινε στον πάγκο), καθώς νίκησε με 5-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Τη μάχη τους για τη διοργάνωση που θα παίξουν έδψσαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ. Και οι δύο ηττήθηκαν από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και τη Μπράιτον (3-1) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα οι “κόκκινοι διάβολοι” να παίξουν στο Europa League τη νέα χρονιά και τα “σφυριά” στα προκριματικά του Conference League.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ