Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗLe Soir: Η Καϊλή ήξερε για τα λεφτά και την προέλευσή τους...

Le Soir: Η Καϊλή ήξερε για τα λεφτά και την προέλευσή τους αλλά δεν ήταν μέλος του κυκλώματος

Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Qatar Gate φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στις Αρχές ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, «η Εύα προφανώς γνώριζε για τα χρήματα και την προέλευσή τους, καθώς μένουμε μαζί, αλλά δεν είναι μέρος του κυκλώματος» είπε ο σύντροφος της ευρωβουλευτού, και συνέχισε:Μου ζήτησε αρκετές φορές να σταματήσω γιατί την έθετα σε κίνδυνο.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως αισθάνεται εξαπατημένη.«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστευόταν τυφλά τον Αντόνιο (σ.σ. τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι)» φέρεται να κατέθεσε η Εύα Καϊλή, λέγοντας παράλληλα ότι προσπάθησε να διαχωρίσει τη δουλειά της από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και να πάρει αποστάσεις από τον Παντσέρι.

«Ιδιαίτερα αφότου ο Παντσέρι άφησε μια βαλίτσα στο σπίτι. Δεν είδα το περιεχόμενο αλλά ήξερα τι ήταν, τι υπήρχε μέσα» είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείσα για τα χρήματα, είπε πως δεν είχε σκεφτεί ποτέ την προέλευση των χρημάτων αλλά είχε σκεφτεί ότι ενδεχομένως επρόκειτο για ποσά που είχαν δοθεί από κυβερνήσεις στον κ. Παντσέρι για να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές δράσεις. “Βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου δεν αναγνωρίζω πλέον κανέναν, ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο”, είπε η Καϊλή.

Όπως αναφέρει η Le Soir, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, που δήλωσε ανακουφισμένος μετά από την ομολογία του, είπε πως όλα ξεκίνησαν το 2018.

Τότε, ο Παντσέρι ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νυν υπουργός Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί «κατέβασε» την ιδέα για το lobbying στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Παντσέρι συμφώνησε να εργαστεί για τους Καταριανούς, όπως υποστήριξε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Τα ποσά ανταμοιβής, τα οποία ο Τζόρτζι είπε ότι δεν θυμάται επακριβώς, είχαν «κλειδώσει» και οι πληρωμές γίνονταν με μετρητά.

Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι η αντίστοιχη συμφωνία με το Μαρόκο ξεκίνησε μετά το 2019.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα λάμβαναν 50.000 ευρώ για να μπλοκάρουν αποφάσεις κατά της χώρας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ