Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣInteramerican: Κοινωνικό προϊόν ύψους 368,97 εκατ. τη διετία 2018-2019

Interamerican: Κοινωνικό προϊόν ύψους 368,97 εκατ. τη διετία 2018-2019

Η προοδευτική ενσωμάτωση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στη στρατηγική και τους βασικούς άξονες της λειτουργίας της, οργανωμένα επί 15ετία, έχει φέρει την Interamerican στην «πρώτη γραμμή» των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δίνουν τον τόνο των εξελίξεων σε επίπεδο δεσμεύσεων, πρωτοβουλιών και στρατηγικών επιλογών για την Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την ειδική μελέτη για την επίδραση της Interamerican στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας (2019, Socio-Economic Impact, από την ΕΥ).
Ειδικότερα, όσον αφορά την άμεσα αποδιδόμενη οικονομική αξία (κοινωνικό προϊόν), όπως αποτυπώνεται και στην πρόσφατη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (2018-2019), η Interamerican έχει καταβάλει, κατά τη διετία αναφοράς, συνολικά 368,97 εκατ. ευρώ σε μισθούς και παροχές προς τους εργαζομένους του, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, φόρους εισοδήματος, πληρωμές σε μετόχους, επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, αμοιβές διαμεσολαβητών στις πωλήσεις και προμηθευτών, καθώς και σε δαπάνες για πρακτικές Εταιρικής Ευθύνης. Η άμεση και έμμεση συμβολή της Interamerican στην εθνική οικονομία και την κοινωνία αξιολογείται ως το πιο ουσιαστικό θέμα στον δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Επιπλέον, η ανταπόκριση στις προκλήσεις της ψηφιακής – τεχνολογικής κοσμογονίας, της αναθεώρησης των προτύπων οργάνωσης της διοίκησης, καθώς και του τρόπου εργασίας, διευρύνουν τον επιχειρηματικό ορίζοντα της Interamerican σε βάθος χρόνου. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρία εναρμονίζει με τις κύριες ασφαλιστικές δραστηριότητές του -στην υγεία, την κινητικότητα και τη διαχείριση καταστροφικών κινδύνων- το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη δημιουργία αξίας, προς όφελος όλων των stakeholders (ενδιαφερομένων μερών).
Σήμερα, η Interamerican ακολουθεί ενεργά τις κατευθύνσεις των τοπικών και διεθνών θεσμικών κέντρων για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία αναδεικνύεται συνεχώς μεταξύ των «The Most Sustainable Companies» στην Ελλάδα, από την έναρξη του θεσμού έως και το 2020. Μάλιστα, για το 2020 συμπεριλαμβάνεται στο επίπεδο ΤΟΡ μεταξύ των τριών πρώτων επιχειρήσεων. Επίσης, έχει κατακτήσει μεγάλο αριθμό διακρίσεων για τις επιδόσεις της (καλές πρακτικές, συνεργασίες, απολογισμοί) και την απόδοση αξίας στην Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.
«Με δεδομένη την αξία που δημιουργούμε για τα ενδιαφερόμενα μέρη, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και στη βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου, στοχεύοντας στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του οργανισμού μας και υπηρετώντας τη σταθερή αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν πιο ασφαλείς, περισσότερο και καλύτερα» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος.
«Βιώνουμε τη συγκυρία μιας πολύ γρήγορης, ανατρεπτικής μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα παγκοσμίως», επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, υπογραμμίζοντας ότι «για την Interamerican, η έγκαιρη προσαρμογή και υιοθέτηση – υποστήριξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals) αποτελεί στρατηγική επιλογή σύγκλισης στην κοινή προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ