Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣH Cosmote με σειρά πρωτοβουλιών συμβάλλει  σημαντικά στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης 

H Cosmote με σειρά πρωτοβουλιών συμβάλλει  σημαντικά στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) με θέμα την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης υπενθυμίζει σε όλους, όχι μόνο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών δράσεων για την προστασία του. 
Στην κοινή προσπάθεια κατά της πλαστικής ρύπανσης η COSMOTE συμβάλλει σημαντικά, με σειρά πρωτοβουλιών. Ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική για τη μείωση τουπεριβαλλοντικού της αποτυπώματος, και αξιοποιώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η COSMOTEενισχύει συνεχώς τις δράσεις της.

Ειδικά για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, η COSMOTE εστιάζει στη μείωση ή και κατάργηση της χρήσης πλαστικών, στην υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και στη συνεργασία με σημαντικούς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 η COSMOTE: 

• Εξοικονόμησε 31 τόνους πλαστικού από την ανακατασκευή περισσοτέρων από 195.500 τεμαχίων τερματικού εξοπλισμού (routers, modems, δρομολογητές, και αποκωδικοποιητές τηλεόρασης).

• Κυκλοφόρησε το πρώτο COSMOTE router σε βιώσιμη συσκευασία, έχοντας θέσει τις προδιαγραφές για συσκευασίες χωρίς πλαστικό, με χαρτί φιλικό στο περιβάλλον για τις συσκευές δικής της επωνυμίας.

• Ανακύκλωσε περισσότερους από 21 τόνους κινητών συσκευών στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εξοικονομώντας περίπου 4,2 τόνους πλαστικού και 2,8 τόνους πολύτιμων μετάλλων.

• Φρόντισε για την υπεύθυνη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας, που δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

• Συνέχισε τη δράση #zeroplastic, με την οποία έχει καταργηθεί η πλαστική σακούλα στο δίκτυο καταστημάτων από το τέλος του  2019 καθώς και η χρήση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης σε 7κτίρια γραφείων του Ομίλου. Υπολογίζεται ότι μέσα στη χρονιά εξοικονομήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχιαπλαστικών.

• Ανακύκλωσε περισσότερα από 800 κιλά πλαστικό, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης στα κτίριά της.

• Υποστήριξε τη συλλογή περισσότερων από τόνους απορριμμάτων, κυρίως πλαστικών, από τις θάλασσες και τις ακτές σε τέσσερα ελληνικά νησιά, μέσω της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης «Εναλεία». 

«Με τον τρόπο που ζούμε και δουλεύουμε, παράγουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα, που καταλήγουν στις παραλίες, στις θάλασσες, και τελικά στο πιάτο μας μέσα από την τροφική αλυσίδα. Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, στον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε αναλάβει από νωρίς δράση. Μια δράση που εστιάζει όχι μόνο σε προγράμματα που μειώνουν τα απορρίμματα και προωθούν την υπεύθυνη διαχείριση τους αλλά κυρίως στην αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των ανθρώπων του Ομίλου, των συνεργατών και των πελατών μας. Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.», δήλωσε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive DirectorΕταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Στόχοι της COSMOTE για τα επόμενα χρόνια, είναι, μεταξύ άλλων, η συλλογή 400.000 κινητών συσκευών και αξεσουάρ προς ανακύκλωση ή ανακατασκευή έως το 2024, η ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και η συνέχιση της δράσης #zeroplastic.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ