Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑGrecotel Cape Sounio: Στο ακρωτήρι του μύθου…

Grecotel Cape Sounio: Στο ακρωτήρι του μύθου…

Ιστορία, μύθος, ομορφιά, φιλοξενία – Αυτό είναι το Grecotel Cape Sounio

Χτισμένο σε μια από τις πιο συγκλονιστικές τοποθεσίες του κόσμου, εκεί που η αρχαία Ελλάδα συναντά το Αιγαίο, εκεί στο συναπάντημα των γραμμών των οριζόντων, στο φως του Αττικού ουρανού, το Cape Sounio είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ξενοδοχείο: Είναι μια βιωματική εμπειρία που «χαράσσεται» στην ψυχή και τη μνήμη του επισκέπτη, αναβαθμίζοντας εντελώς την έννοια της φιλοξενίας, των διακοπών και της ξενοιασιάς.

Μέσα σε 300 στρέμματα στην άκρη του Δρυμού του Σουνίου, το Grecotel Cape Sounio είναι ένα κόσμημα που δένει αρμονικά με το τοπίο και αγναντεύει τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα. Το Grecotel Cape Sounio έχει το σπάνιο προνόμιο να συνδυάζει εύστοχα την πολυτέλεια με την καλαίσθητη αρχιτεκτονική, που συνδυαστικά με την προνομιακή τοποθεσία και το ιδιαίτερα καλό αττικό κλίμα, ξεχωρίζει για το μοναδικό του ύφος, την πολυτελή του ατμόσφαιρα και τα ξεχωριστά βιωματικά στοιχεία του.

Το Cape Sounio δεν αποτελεί απλά μια ξενοδοχειακή μονάδα. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέρετρο σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές της χώρας. Σε απόσταση 67 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στο πρώτο… μπαλκόνι του Αιγαίου, όπου η θάλασσα είναι κρυστάλλινη με ήσυχα νερά, άρα ιδανική και για τα παιδιά.

Χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από την πισίνα και θέα στον Ναό του Ποσειδώνα, τα πολυτελή bungalows του Cape Sounio, σε ζεστές και γήινες αποχρώσεις, γίνονται ένα με το υπέροχο φυσικό τοπίο χαρίζοντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία πολυτελούς διαμονής.

Στο Grecotel Cape Sounio, η υπόθεση φαγητό, η γαστρονομία, οι γεύσεις και οι θύμησες που αυτές φέρνουν, είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνθήκη. 

Στο Cape Sounio η γαστρονομία αποκτά άλλη διάσταση, καθώς «παντρεύεται» με την ιστορία, το ρομαντικό περιβάλλον, τη θέα, τα βιώματα και τα συναισθήματα. Αυτή είναι η ολιστική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη συλλογή των μοναδικών εστιατορίων του Cape Sounio.

Τα πιο εκλεκτά υλικά, σε συνδυασμό με τις επιλεγμένες συνταγές και το ξεχωριστό ταλέντο των σεφ, επιφυλάσσουν κάθε μέρα ένα συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι στις αγαπημένες κουζίνες του κόσμου.

Οι άνθρωποι του Grecotel Cape Sounio καλούν τους φιλοξενούμενούς τους να κάνουν μια πρόποση στην ομορφιά της ζωής, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον Ναό του Ποσειδώνα να δεσπόζει ως αέναο σύμβολο του χθες και του σήμερα. Ένα σύμβολο που στέκει εκεί, ατάραχο και επιβλητικό να θυμίζει το παρελθόν και την ιστορία αλλά και να «παντρεύει» τη σύγχρονη Ελλάδα και το σύγχρονο πολιτισμό φιλοξενίας της που είναι ξακουστός στα πέρατα του κόσμου.

Η θέση των εστιατορίων πάνω στη θάλασσα, μέσα στο πευκόδασος, πλάι στην πισίνα ή στις βεράντες με τη χαρισματική θέα, εμπνέει το βραβευμένο σεφ Σάκη Τζανέτο για μοναδικά φροντισμένα μενού με ολόφρεσκα εκλεκτά υλικά από τη φάρμα της Grecotel Agreco.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δοκιμάσουν εκλεπτυσμένο μενού από την Ελληνική και Γαλλική κουζίνα, αγαπημένες ελληνικές συνταγές αλλά και πιάτα κλασσικά, βραδιές με ψάρι, θαλασσινά, barbeque κρεατικών, με όλα τα συνοδευτικά και παιδικές επιλογές.

Στο Grecotel Cape Sounio δεν περνούν υπέροχα μόνο οι γονείς, αλλά και τα παιδιά! Όλο το resort μετατρέπεται σε έναν πραγματικό παράδεισο για τους μικρούς φιλοξενούμενους. H παραμυθένια Grecoland με συναρπαστικά προγράμματα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, το Summer Camp, ευφάνταστα παιχνίδια περιπέτειας, υπέροχες παραλίες και πισίνες για παιδιά, ατελείωτοι κήποι με γρασίδι κι ακόμα περισσότερα, υπόσχονται ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Σταθερή επιλογή για όσους επιθυμούν την απόλυτη χαλάρωση αλλά και για όσους λατρεύουν τη δράση και τα σπορ, το Grecotel Cape Sounio προσφέρει αμέτρητες επιλογές, για όλους, όλη τη μέρα!

ELIXIR SPA RETREAT

Μία όαση χαλάρωσης και ευεξίας που περιλαμβάνει ένα συγκρότημα 350 τ.μ., σε ένα εξαίσιο τοπίο πέντε  στρεμμάτων με όμορφα διαμορφωμένους κήπους, πευκοδάσος και συγκλονιστική θέα στη θάλασσα και το ναό του Ποσειδώνα: το Elixir Spa Retreat βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο του Cape Sounio  και δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται επάνω από τις κορυφές των πεύκων.

Αναπνεύστε θυμάρι κι αλάτι κι αναζωογονηθείτε σε ένα περιβάλλον αέναης ομορφιάς. Απολαύστε μοναδικές θεραπείες από εκχυλίσματα βιολογικών και σπάνιων αρωματικών φυτών της Ελλάδας, με καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακαλύψτε την ήρεμη δύναμη της Ayurveda με την καθοδήγηση των Ινδών θεραπευτών μας. Nιώστε τις αισθήσεις σας να ζωντανεύουν, καθώς θα απολαμβάνετε στον κήπο με τους εντυπωσιακούς «αθανάτους ένα αφέψημα από βότανα που καλλιεργούνται στον βιολογικό κήπο του resort, κάτω από τον Αττικό ήλιο παρέα με το αγαπημένο σας βιβλίο.

Ιδανικός προορισμός για long weekends, μόλις μια ώρα από την Αθήνα και νιώθεις σα να βρίσκεσαι σε νησί! Δεν είναι τυχαίο ότι το Grecotel Cape Sounio αναδείχτηκε κορυφαία επιλογή διαμονής από τη βρετανική Vogue.

Capesounio.com

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ