Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSFourlis: Νέο ΙΚΕΑ «πόλης» στο The Mall Athens – Επένδυση 3 εκατ....

Fourlis: Νέο ΙΚΕΑ «πόλης» στο The Mall Athens – Επένδυση 3 εκατ. ευρώ

Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ εγκαινίασε χθες ο όμιλος Fourlis, το οποίο βρίσκεται στον 4ο όροφο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας The Mall Athens και χαρακτηρίζεται νέας γενιάς, καθώς είναι 1.900 τ.μ., προσαρμοσμένο στη νέα εποχή, συνδυάζοντας λύσεις φυσικού καταστήματος στην εποχή του e-commerce.

Πρόκειται για μια επένδυση 3 εκατ. ευρώ, ενώ το νέο κατάστημα απασχολεί 69 εργαζόμενους, φέρνοντας τα προϊόντα ΙΚΕΑ μέσα στην πόλη και στον αστικό ιστό, όπως είναι ο νέος σχεδιασμός του ομίλου, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς.

Το νέο κατάστημα έχει 1.300 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα κυρίως μικρού μεγέθους που μπορούν να μεταφερθούν σε τσάντα, ενώ για τα μεγαλύτερα έπιπλα υπάρχει η λύση της παραγγελίας.

Σήμερα, λειτουργούν συνολικά δέκα καταστήματα ΙΚΕΑ, έξι από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τρία στη Βουλγαρία. Επίσης, λειτουργούν εννέα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών (pick-up-point) ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Κομοτηνή και στην Καλαμάτα, δύο στη Βουλγαρία (Μπουργκάς και Πλόβντιβ) και ένα στην Κύπρο. Επίσης λειτουργεί το ΙΚΕΑ e-shop και τo ΙΚΕΑ App, που όλα παρέχουν μία ομοιόμορφη και συνεπή χρηστική εμπειρία για τους πελάτες ΙΚΕΑ.

Παρουσιάζοντας το νέο κατάστημα, ο πρόεδρος του ομίλου Fourlis Συμμετοχών Βασίλης Φουρλής τόνισε μεταξύ πως «συνεχίζουμε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν είκοσι χρόνια τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει 250 εκατ. ευρώ επενδύσεις με την πιο πρόσφατη ένα κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στα Οινόφυτα. Το ένα κατάστημα έγιναν εφτά σε τρεις χώρες, δημιουργήθηκαν δέκα σημεία παραλαβής και παράδοσης σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και οι 250 αρχικά εργαζόμενοι έχουν γίνει 2.000.

Και έπονται δυο νέα καταστήματα μεσαίου μεγέθους στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και ένα από τα πιο πρωτοποριακά καταστήματα των ΙΚΕΑ στο Ελληνικό. Εκεί, ο όμιλος συνεργάζεται με τη Lamda Development για τη δημιουργία ενός μοναδικού retail park». Ο CEO της εισηγμένης εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε έναν ενάρετο και πολυετή κύκλο ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξος για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Β. Φουρλής: Η πανδημία φέρνει αλλαγές που θα παγιωθούν

Μιλώντας για την πανδημία και τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στο λιανικό εμπόριο, ο κ. Φουρνής τόνισε χθες πως «επιτάχυνε τις εξελίξεις στο εμπόριο και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι αυτές οι αλλαγές δεν είναι παροδικές, αλλά έχουν μόνιμο αποτύπωμα. Σε όλες τις εκφάνσεις του εμπορίου βλέπουμε αλλαγές. Η ψηφιακή οικονομία αλλά και η ενασχόληση με το αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον, είναι οι δυο σημαντικότερες τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον».

Ο κ. Φουρλής τόνισε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο… καλπάζει, καθώς οι πωλήσεις στο e-commerce διπλασιάστηκαν στην πανδημία, φτάνοντας στο 20% του τζίρου από 10% πριν, ενώ εκτίμησε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Όπως ανέφερε ο κ. Φουρλής, από τα 400 εκατ. ευρώ του κύκλου εργασιών φέτος τα 80 εκατ. ευρώ θα είναι e-commerce με αυξητικές τάσεις.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο όμιλος λόγω της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε πως οι ελλείψεις σε προϊόντα φτάνουν στο 13-14% του χαρτοφυλακίου της. Επίσης σημείωσε πως έως τώρα δεν έχουν γίνει ανατιμήσεις, όμως από το 2022 θα γίνουν και θα κυμαίνονται μεταξύ του 5% και του 10%, ενώ εκτίμησε πως εξομάλυνση στην ενεργειακή κρίση και στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα υπάρξει μετά το πέρας του πρώτου μισού του 2022.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ