Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣF1: Όνειρα στη Ferrari για το 2024!

F1: Όνειρα στη Ferrari για το 2024!

Η Ferrari έχει αφήσει παραπονεμένους πολλά χρόνια τους φίλους της στη Formula 1. Η κόκκινη ομάδα πανηγύρισε τελευταία φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2007, με τον Κίμι Ράϊκονεν. Που ήταν ο πρώτος ο οποίος το κατάφερε για τους ιταλούς μετά τον Σουμάχερ. Και έως σήμερα ο τελευταίος…

Ξαφνικά, η εφετινή χρονιά, που ξεκινάει το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν, δείχνει ότι μπορεί να επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις για τη Scuderia. Στις χειμερινές δοκιμές της του Μπαχρέιν η Scuderia Ferrari ήταν η ομάδα που ξεχώρισε. Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ πέτυχαν τους δύο ταχύτερους γύρους του τριημέρου και άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις ενόψει της πρεμιέρας.

Για πολλούς είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να συναγωνιστεί τη Red Bull Racing στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος.

Η νέα SF-24 είναι ένα αρκετά διαφορετικό μονοθέσιο, από εκείνο του 2023, βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Το παραδέχονται οι οδηγοί αλλά και οι παράγοντες της ιταλικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο στόχος του σχεδιαστικού τμήματος ήταν να διορθώσουν κάποια σημαντικά ζητήματα του μονοθεσίου και φαίνεται πως όχι μόνο πέτυχαν αλλά ξεπέρασαν τους στόχους τους.

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της Ferrari“Ειλικρινά θα σας το πω. Από τον πρώτο γύρο στον προσομοιωτή, το μονοθέσιο ήταν πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση ειδικά όταν υπήρχε μεγάλη ένταση ανέμου. Στο Μπαχρέιν ήμασταν πολύ σταθεροί αμέσως. Αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στον αγώνα. Όμως όπως έχω προαναφέρει η οδηγησιμότητα ενός μονοθεσίου και η ανταγωνιστικότητά του είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Πέρυσι είχαμε δυσκολευτεί πολύ να έχουμε συνοχή στο ρυθμό μας. Είμαι αισιόδοξος πως κάναμε βήματα προς τα εμπρός. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα εφέτος“.

Το εφετινό πρωτάθλημα είναι το 75ο στην ιστορία. Η αρχή θα γίνει στις 2 Μαρτίου από την πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν και θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου στην πίστα της Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι

Τα πρώτα δύο Grand Prix της F1 για το 2024 θα γίνουν Σάββατο.

Ο λόγος γι΄αυτή την αλλαγή είναι το Ραμαζάνι, ο ιερός μουσουλμανικός μήνας νηστείας, που ξεκινά φέτος την Κυριακή 10 Μαρτίου. Ο δεύτερος αγώνας, εκείνος της Σαουδικής Αραβίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για εκείνο το Σαββατοκύριακο, μεταφέρθηκε μία ημέρα νωρίτερα, στο Σάββατο 9 Μαρτίου.

Επειδή οι κανονισμοί της FIA απαιτούν ένα διάστημα επτά ημερών μεταξύ των Grand Prix, ο εναρκτήριος αγώνας στο Μπαχρέϊν μια εβδομάδα νωρίτερα επηρεάστηκε επίσης και μεταφέρθηκε το Σάββατο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ