Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEuroseas: Εξασφαλίζει έσοδα 6,5 εκατ. δολαρίων από τη ναύλωση του "Synergy Antwerp"

Euroseas: Εξασφαλίζει έσοδα 6,5 εκατ. δολαρίων από τη ναύλωση του “Synergy Antwerp”

Συμφωνία χρονοναύλωσης για ένα από τα πλοία του στόλου της εξασφάλισε η Euroseas, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία χρονοναύλωσης για το containership, “Synergy Antwerp”, χωρητικότητας 4.250 teu και με έτος κατασκευής το 2008. Η συμφωνία, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, προβλέπει ελάχιστη περίοδο ναύλωσης 11,5 με μέγιστη περίοδο του 14 μήνες με option του ναυλωτή, με μικτό ημερήσιο επιτόκιο 26.500 δολάρια.

Η εταιρεία αναμένει για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης συνολικά έσοδα 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομα του ναυλωτή δεν έχει γίνει γνωστό.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το M/V Synergy Antwerp ναυλώθηκε για περίπου ένα χρόνο σε κορυφαίο ναυλωτή με πολύ κερδοφόρο ναύλο 26.500 $/ημέρα, μετά την ολοκλήρωση του drydock της και μετασκευές του. Η τιμή ναύλωσης αντιπροσωπεύει μια ισχυρή αύξηση σε σύγκριση με την τελευταία, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του ναυλωτή για πιο σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά πλοία. Αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 6.5 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA κατά την ελάχιστη συμβατική περίοδο και αυξάνει την κάλυψη ναύλωσης του 2024 σε περίπου 80%. Αυτό είναι το τρίτο πλοίο από τον στόλο μας που υφίσταται μετασκευές ως μέρος των συνεχών προσπαθειών μας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ