Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑDynagas LNG: Υψηλά κέρδη και ρευστότητα

Dynagas LNG: Υψηλά κέρδη και ρευστότητα

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2023, η Dynagas LNG Partners, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου, είδε την ρευστότητά της να ανέρχεται σε 73,8 εκατ. δολάρια, ενώ στο Q3 κατέγραψε κέρδη 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, τα έσοδα της Dynagas αυξήθηκαν στα 37 εκατομμύρια δολάρια, από 35 εκατομμύρια δολάρια, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων του τριμήνου ανήλθαν σε 8,4 εκατομμύρια δολάρια, από 7,8 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της αύξησης του κόστους συντήρησης των πλοίων.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο μετοχικό μας κεφάλαιο μέσω της μείωσης του χρέους, δεδομένου ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχουμε αποπληρώσει χρέος 254 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tony Lauritzen.

Τέλος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ότι η Dynagas LNG Partners βρίσκεται σε συμφωνία αναχρηματοδότησης των δανείων της, καθώς πλησιάζει η λήξη δανείων ύψους 345 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο στόλος της Dynagas (8 πλοία βρίσκονται σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις) απέφερε έσοδα περίπου 70.000 δολ. ημερησίως ανά πλοίο, από 62.700 δολάρια την ημέρα για την ίδια περίοδο πέρυσι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ