Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSCENERGY: Με τις ευλογίες του Απόστολου (Μάνθου)

CENERGY: Με τις ευλογίες του Απόστολου (Μάνθου)

“Ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Viohalco, η Cenergy Holdings (CENER), είναι έτοιμη να ανεβάσει ταχύτητα όχι μόνο για το 2021, αλλά και για την επόμενη πενταετία.

Επίσης, ενώ πέρυσι ο κλάδος των σωλήνων είχε επηρεαστεί αρνητικά λόγω των πολύ χαμηλών τιμών του πετρελαίου αλλά και του φυσικού αερίου, φέτος, με το πετρέλαιο στα 70 με 76 δολάρια και το φυσικό αέριο στα 4 δολάρια, δεν χωράει καμία κουβέντα.

Όσο για τον κλάδο των καλωδίων, τα συνεχόμενα νέα μεγάλα έργα που αναλαμβάνει η Hellenic Cables δίνουν και με το παραπάνω τον τόνο της κερδοφορίας για το 2021.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεων στα υποβρύχια καλώδια είναι τόσο μεγάλο, έτσι ώστε η μονάδα της Fulgor στην Κορινθία έχει εξασφαλισμένη τη λειτουργία σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα για ολόκληρο το 2021 και για μεγάλο τμήμα του 2022.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών στοιχείων για το εξάμηνο, να θυμηθούμε ότι η Cenergy είχε κατά το πρώτο τρίμηνο εκτίναξη των καθαρών κερδών από 1,99 στα 4,62 εκατ. ευρώ. 
Διαγραμματικά, και αυτή η μετοχική αξία έχει χάσει έως και 20% από τα πρόσφατα υψηλά του Μαΐου, χτυπώντας πάνω στην ισχυρή ζώνη στήριξης των 2,30 με 2,22 ευρώ. Τιμές πέριξ των 2,20 ευρώ θα ήταν ένα εξαιρετικό δώρο για τους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές που διακρίνουν στο βάθος… τα 3 με 3,80 ευρώ.”

Να συμπληρώσω ότι γενικά το πρώτο 3μηνο της εταιρείας ήταν συνήθως στα πιο αδύναμα της, σαν μικρό παιδί ανυπομονώ να δω τι θα δείξει στο 6μηνο. Το 2022 που θα ξανακοιτάξω τη μετοχή το 3 με 3,80 που γράφει ο Απόστολος (εμένα προσωπικά) μου φαίνεται αρκετά συντηρητικό (βάσει θεμελιωδών, αλλά κυρίως με το τι έρχεται). Αν δε, έρθει και placement από σοβαρό επενδυτή δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσει…

   —ως…κουμπάρος, τον Απόστολο (Μάνθο) τον θεωρώ από τους πλέον διορατικούς αναλυτές,

για αυτό και σας μεταφέρω την ανάλυση του, για την Cenergy Holdings. Και το Holdings θα σας προέτρεπα να το κρατήσετε, όπως άλλωστε πρέπει να συνεκτιμάται στην περίπτωση της Intracom Holdings. 

  • ο…κουμπάρος-
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ