Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗBCW: Η Μ. Σπυράκη πρώτη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών σε κοινοβολευτική επιρροή 

BCW: Η Μ. Σπυράκη πρώτη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών σε κοινοβολευτική επιρροή 

Την αξιολόγηση των ευρωβουλευτών τον οποίο συγκροτεί το «παγκόσμιο πρακτορείο επικοινωνιών BCW» και αναφέρεται στην κοινοβουλευτική αλλά και δημόσια επιρροή τους, κοινοποιεί με ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη. 

Σύμφωνα την ίδια ανακοίνωση και τα στοιχεία και τον πίνακα, η κυρία Σπυράκη κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών όσο αφορά την κοινοβουλευτική επιρροή, δεύτερος ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και τρίτη η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η κυρία Σπυράκη καταγράφει επίδοση 51,33 σχετικά με την κοινοβουλευτική επιρροή και 9,7 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα. Συνολικά, βρίσκεται στην 112η θέση μεταξύ των 705 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακολουθεί ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος καταγράφει επίδοση 42,28 στην κοινοβουλευτική επιρροή, βαθμολογία 10 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα και βρίσκεται στη 218η θέση μεταξύ των 705 ευρωβουλευτών και τρίτη η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου, με επίδοση 41,93 στην κοινοβουλευτική επιρροή και 7,9 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα και βρίσκεται στη 226η θέση επί συνόλου 705 ευρωβουλευτών.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης BCW καταγράφει σε διαφορετικούς πίνακες την κοινοβουλευτική επιρροή και την επιρροή στη δημόσια σφαίρα. Οι σχετικοί πίνακες ανά χώρα και ανά κατηγορία είναι διαθέσιμοι στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.bcw-global.com/

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το BCW «αξιοποιεί τη δύναμη των δεδομένων και της διορατικότητας για να αποκαλύψει ποιός έχει επιρροή στα Κοινοβούλια της Ευρώπης», καθώς πρόκειται για «παγκόσμιο πρακτορείο επικοινωνιών που δημιουργήθηκε για να κινητοποιεί τους ανθρώπους» και «με ειδικούς στις Εταιρικές Δημόσιες Υποθέσεις σε περισσότερες από 130 αγορές σε όλο τον κόσμο, βοηθά τους πελάτες του να πλοηγηθούν στις γεωπολιτικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά». Το BCW αξιολογεί, μεταξύ άλλων, την επίδοση των βουλευτών στα Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Σπυράκη, «η αξιολόγηση αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά το EUmatrix που κατατάσσει τη Μαρία Σπυράκη δεύτερη σε επιρροή από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με πρώτο το Δημήτρη Παπαδημούλη και τρίτη την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ