Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟAutohellas: Καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων αυτοκινήτων - Αισιοδοξία για τουρισμό

Autohellas: Καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων αυτοκινήτων – Αισιοδοξία για τουρισμό

Τις προοπτικές και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Autohellas το 2022 ανέλυσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη γενική συνέλευση μετόχων της εταιρείας.

Το 2021, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 30,5%, φθάνοντας τα 641,6 εκατ. έναντι 491,7 εκατ. το 2020, τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 84,8 εκατ. έναντι 41,6 εκατ. το 2020, καταγράφοντας αύξηση 103,6% και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) σε 52,4 εκατ. έναντι 17,3 εκατ., καταγράφοντας τριπλασιασμό σε σχέση με το 2020.

Για τη φετινή χρονιά, οι προοπτικές είναι θετικές, καθώς η τουριστική περίοδος φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη από την περσινή, εάν και οι προκλήσεις είναι αρκετές, όπως η πρόσφατη πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και οι καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων αυτοκινήτων.

Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων, που κυμαίνονται από 4 έως 12 μήνες από τη στιγμή της παραγγελίας, δεν προκαλούνται σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, επειδή η εταιρεία εξασφάλισε, όπως αναφέρθηκε, επαρκή αριθμό αυτοκινήτων.

Ωστόσο, στον τομέα των μακροπρόθεσμων ενοικιάσεων εντοπίζεται πρόβλημα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ένας μεγάλος αριθμός εκκρεμών παραγγελιών.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πορτοφόλιο εκκρεμών παραγγελιών, τόσο στη δραστηριότητα του leasing, όσο και στις εισαγωγικές εταιρείες του ομίλου, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τιμολογήσεις.

«Σίγουρα αυτό δεν είναι καλό, όμως σου παρέχει μία ασφάλεια εσόδων για τους επόμενους μήνες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas.

Περιγράφοντας τις τάσεις στην αγορά αυτοκινήτου, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα οποία παραμένουν φθηνότερα συγκριτικά με τα ηλεκτρικά.

«Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, επειδή και οι κατασκευαστές υλοποιούν μία διπλή επένδυση. Στη διατήρηση των γραμμών παραγωγής και εξέλιξης των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Βασιλάκης εκτίμησε ότι οι τιμές τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται, επειδή τα καινούργια θα είναι ακριβότερα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ